stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 23.09.2022 10:30:20

Škandal: Španska reprezentanca pred razpadom! Pod trenutnim selektorjem jih kar 15 noče igrati!

Martin Metelko
Španska nogometna zveza je v izredno zahtevnem položaju.

Sinoči je namreč kar 15 članic izbrane vrste poslalo elektronska sporočila zvezi, v katerih pravijo, da so pripravljene zapustiti reprezentanco. Razlog za to pa je trenutni selektor. Reprezentantke pravijo, da je trenutna situacija močno vplivala na njihovo čustveno stanje in zdravje.

Španska nogometna zveza pa je odgovorila, da dekleta ne bodo več dobile vabila za igranje v reprezentanci. "Zveza ne bo dopustila igralcem, da pod vprašaj postavljajo kontinuiteto selektorja in njegovega strokovnega štaba, saj to niso stvari, o katerih lahko odločajo. Zveza ne bo dovolila nikakršnega pritiska igralcev glede sprejemanja športnih odločitev. Takšni manevri so daleč od športnih vrednot in so zelo škodljivi. V skladu s špansko zakonodajo je neprihod na reprezentančni zbor označen kot zelo resen prekršek in lahko prinese sankcije v obliki dve- do petletne izločitve iz reprezentance," je sporočila španska zveza.



Sprva ni bilo znano, katerih 15 igralk noče igrati pod vodstvom selektorja Jorgeja Vilde, ki mu pogodba poteče čez dve leti. Vseeno pa so v javnost kmalu prišla tudi njihova imena, to so: Ainhoa Vicente Moraza, Leila Ouahabi, Lucia Garcia, Mapi Leon, Ona Batlle, laia Alexandri, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Andrea Pereira, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Lola Gallardo, Nerea Eizaguirre, Amaiur Sarriegi.

"Če bomo morali igrati z mlajšimi in manj izkušenimi igralkami, bomo to tudi naredili, saj je reprezentanca nad vsemi," je o tem povedala direktorica ženskega nogometa pri španski zvezi Ana Alvarez.

Članki iz rubrike