Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 26.07.2022 23:11:49

Angležinje prve finalistke EP

Profimedia
Angleška ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva, ki bo v nedeljo na stadionu Wembley v Londonu. Gostiteljica zaključnega turnirja je na prvi polfinalni tekmi v Sheffieldu premagala Švedsko s 4:0 (1:0). Druga polfinalna tekma med Nemčijo in Francijo se bo v sredo v Milton Keynesu pričela ob 21. uri.

Za Angležinje, ki jih vodi 52-letna Nizozemka Sarina Wiegman, so gole dosegle Bethany Mead (34.), Lucia Bronze (48.), Alessia Russo (68.) in Francesca Kirby (77.). Polfinalno tekmo na stadionu Bramall Lane v Sheffieldu si je ogledalo 28.624 gledalcev.


Anglija je dosegla peto zmago na letošnjem turnirju. V skupinskem delu tekmovanja je Avstrijo premagala z 1:0, Norveško z 8:0 in Severno Irsko s 5:0, v četrtfinalu pa po podaljških še Španijo z 2:1.

Anglija se je po današnji polfinalni zmagi nad Švedsko tretjič uvrstila v finale evropskega prvenstva. Na premiernem zaključnem turnirju stare celine 1984 je bila od nje boljša Švedska, na Finskem 2009 pa Nemčija, sicer osemkratna evropska prvakinja.

Značke: nogomet, ep, ženske

Članki iz rubrike