pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 26.07.2022 12:03:32

Kakšen kralj! Slovenski vratar se je poigral v slogu Ronaldinha! Posnetek obnorel Američane! (video)

MLS (Twitter)
Nekdanji zmaj blesti v severnoameriški ligi MLS.

V začetku leta 2019 so se Aljažu Ivačiču odprla vrata v tujino in postal je tretji Slovenec v ligi MLS. Ekipa Portland Timberwolves je za odškodnino nekdanjega zmaja odštela 225.000 evrov, slovenski vratar pa je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še dve leti. V prvih sezonah Slovenec na ameriških zelenicah ni zadihal, v Portlandu je imel prednost izkušeni in pri navijačih priljubljeni Američan Steve Clark. Šestintridesetletnik je še v lanski sezoni veljal za enega najbolj priznanih čuvajev mreže v ligi, z njim je Portland prišel vse do finala MLS, kjer je po izvajanju enajstmetrovk izgubil z New York Cityjem.

Clarke se je po treh letih poslovil od kluba in kot prost nogometaš okrepil vrste Houstona, pri Portlandu pa naj bi – tudi zaradi negotovosti v tistih nekaj priložnostih, ki jih je dočakal – ob Ivačiču iskali novega prvega vratarja. Slovenec je z začetkom nove sezone kljub vsemu dočakal svojo priložnost in v slogu Matevža Vidovška jo je tudi on zgrabil z obema rokama. Sezona se je začela konec februarja, po 22 odigranih krogih pa Portland v zahodni konferenci trenutno zaseda osmo mesto. Točkovno je poravnan z ekipo LA Galaxy, ki zaseda sedmo mesto; zadnje, ki še vodi v končnico.



Ivačič je v letošnji sezoni izpustil zgolj dva prvenstvena obračuna in eno pokalno tekmo. Slovenski vratar se je skozi te mesece uveljavil kot nesporna številka ena v Portlandu, sploh v zadnjih tednih postaja celo hit severnoameriškega prvenstva. Jazzy, kot so ga poimenovali Američani, je bil na nekaj nedavnih tekmah celo prvo ime zasedbe iz Oregona, na družbenih omrežjih se vrtijo posnetki sijajnih obramb, konec preteklega tedna pa je bil na tekmi s San Josejem znova izbran za najboljšega posameznika obračuna. Znova je zaklenil svoja vrata, navijače pa je osupnil tudi v igri z nogo, ko se je s hladnokrvno potezo znebil nasprotnega napadalca in pokazal, koliko samozavesti je pridobil v zadnjih tednih.

Ivačič, ki je z Olimpijo pred štirimi leti postal državni prvak, je s Portlandom pred začetkom sezone podpisal novo dveletno pogodbo, ki znova vsebuje možnost enoletnega podaljšanja. Nekdanji zmaj na svoj debi v članski izbrani vrsti še čaka, najbližje je bil ravno pred odhodom v ZDA, ko je sedel na klopi v ciklu Uefine lige narodov, ob predstavah, kakršne kaže trenutno, pa bi utegnil kmalu dodatno zaostriti že tako pestro reprezentančno konkurenco na tem igralskem položaju.

Članki iz rubrike