evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
13 07.06.2022 06:39:04

Joj, joj, joj! Griezman postal tarča posmeha, glejte, kaj je naredil na tekmi s Hrvaško! (video)

Profimedia
Francija in Hrvaška sta se na Poljudu razšli brez zmagovalca.

Svetovni prvaki Francozi in podprvaki Hrvati so si v ponovitvi finala mundiala izpred štirih let v tekmi drugega kroga lige narodov na splitskem stadionu Poljud razdelili točke z izidom 1:1 (0:0). Francijo je v 52. minuti v prednost povedel Adrien Rabiot, Hrvaška pa je izenačila v 83. z zadetkom Andreja Kramarića z bele točke.

Hrvaški napadalec je do strela z 11 metrov prišel potem, ko ga je v kazenskem prostoru po lepi podaji v prostor od zadaj podrl Jonathan Clauss. Sodniki so sicer sprva dosodili prepovedan položaj Kramarića pred storjenim prekrškom, a so po pregledu videoposnetka vendarle dosodili najstrožjo kazen za Hrvaško.

Francoski selektor Didier Deschamps se je odločil preizkusiti manj izkušene igralce, na klopi pa je pustil zvezdnika Kylian Mbappeja in Karima Benzemaja. Na drugi strani je v postavi Hrvaške svoj 150. nastop zabeležil Luka Modrić.

Tekma finalistov mundiala leta 2018, ki sta letošnjo ligo narodov presenetljivo začela z domačima porazoma, je v prvem polčasu ponudila redke prave priložnosti, v drugem delu pa se je vendarle nekoliko prebudila. Nevarnejši na začetku obeh polčasov so bili Hrvati, ki so bili v 18. minuti blizu zadetka Anteja Budimirja, njegov strel je ubranil Mike Maignan.



Mrežo so po 30 minutah igre prvič zatresli Francozi, a je bil Christopher Nkunku pred uspešnim lobom v prepovedanem položaju. Hrvaški vratar Dominik Livaković je nato branil strel Moussaja Diabyja, po odmoru pa je bil nemočen ob kombinaciji Ben Yedderja in Rabiota.

Francozi so bili pred izenačenjem blizu vodstva z 2:0, a se je ob strelu Antoina Griezmanna znova izkazal Livaković.

Po golu Kramarića so za zmago najprej zagrozili domačini, a je strel Nikole Vlasića iz roba kazenskega prostora v 87. minuti ubranil Maignan. Minuto kasneje pa je lepo priložnost za tri točke Francozov s strelom mimo gola zapravil Griezmann.

Če se vam posnetek zapravljene priložnosti spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: griezmann, francija

Članki iz rubrike