zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 12.05.2022 10:57:00

Stvar je zelo resna! Udeleženki mundiala v Katarju grozi izključitev s svetovnega prvenstva!

Reuters
Fifa je sprožila preiskavo, ki bi lahko privedla do tega, da bo eni od udeleženk letošnjega mundiala prepovedala nastop v Katarju.

Na njen naslov je namreč prišla prijava čilenske nogometne zveze, na kateri trdijo, da je za Ekvador igral Byron Castillo, ki sploh nima pravice igranja za to državo. V nogometaševih dokumentih je zapisano, da je rojen leta 1998 v Ekvadorju, Čilenci pa trdijo, da gre za nogometaša, ki je bil tri leta prej rojen v Kolumbiji.


"Informacije in dokumenti, ki jih imamo, nakazujejo, da gre za zelo resno stvar, ki bi jo morala Fifa podrobno raziskati. Izsledki raziskave, ki so jo naredili v Ekvadorju, so pokazali, da obstajajo nepravilnosti v rojstnem listu, ki ga uporablja nogometaš. Pri državnem registru pravijo, da tega dokumenta nima v svojem arhivu, nato pa so dodali, da dotični dokument vsebuje še nekatere druge nepravilnosti, kar nakazuje, da gre za ponarejen dokument," so zapisali pri čilenski nogometni zvzei.

Fira je sprožila preiskavo in če se bodo navedbe izkazale za resnične, bi Ekvador lahko izključila s svetovnega prvenstva. Sicer je Ekvador osvojil četrto mesto v južnoameriškem delu kvalifikacij, Čile je bil sedmi, v dveh medsebojnih tekmah pa je slednji osvojil zgolj točko. Castillo je v kvalifikacijah zbral osem nastopov.

Članki iz rubrike