Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2022 17:27:09
Deli članek:

SRHLJIVO! Razkrito OZADJE SMRTI na reprezentančni tekmi! Niso bili KRIVI NAVIJAČI, umrl je zaradi...

PROFIMEDIA

Znan je vzrok smrti zambijskega zdravnika.

Poročali smo že o grozljivem razpletu povratnega dvoboja afriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju med Nigerijo in Gano. Vozovnico za mundial si je priborila slednja, nezadovoljni navijači Nigerije pa so po koncu tekme vdrli na igrišče in na stadionu povzročili pravo razdejanje.

Po tekmi so iz Gane prišle še precej bolj tragične novice; po intervenciji prve pomoči je v bolnišnici kasneje umrl član uradne zdravniške anti-dopinške službe na tekmi, Zambijec Dr. Joseph Kabungo. Po prvih informacijah naj bi bil zdravnik žrtev navijaškega stampeda, a je nigerijska nogometna zveza kasneje sporočila, da je smrt povzročil zastoj srca, ki ni bil povezan z divjanjem navijačev.

"Šokirani smo nad tem tragičnim dogodkom in vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje. Hkrati je nujno, da izpostavimo resnična dejstva. Po besedah naše zdravniške ekipe je bil gospod Kabungo najprej najden v bližini ganske slačilnice, kjer ni mogel normalno dihati. Ob takojšnji pomoči je bil odpeljan v bolnišnico, takoj po prihodu pa je umrl. Takoj smo poskušali z oživljanjem, a je bilo prepozno. Šokirani smo nad tem, da nekateri ljudje to tragično novico izkoriščajo za klevetanje in širjenje lažnih novic. Doktor Kabungo ni umrl zaradi divjanja navijačev, kriv je bil srčni zastoj," so pojasnili na nogometni zvezi.