Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
30.03.2022 11:14:23
Deli članek:

Mladi zmaji tretji v Umagu

Zmajčki nastopili na močnem mednarodnem turnirju.

Selekcija U12 (letnik 2010) trenerjev Saša Avblja in Domna Vidergarja je pred dnevi sodelovala na večdnevnem mednarodnem turnirju Umag Trophy. Zmajčki so se izkazali, saj so v močni konkurenci, sodelovalo je več kot 50 klubov iz sedmih držav, osvojili končno tretje mesto. Mladi nogometaši so uspešno zgodbo v Istri začeli pisati v skupinskem delu. Ekipa “zeleni”, Olimpijina selekcija je v Umagu nastopila z dvema, je prvi del tekmovanja končala na prvem mestu in se zanesljivo uvrstila v izločilne boje. V osmini finala so zmajčki ugnali Izolo, v četrtfinalu ajdovsko Primorje, v polfinalu pa nesrečno izgubili z Rijeko. Fantje so nato še z večjim motivom odigrali tekmo za “bron” in dvoboj z madžarsko ekipo Meszoly Focisoli tudi dobili (2:0).


Ekipa “beli” je v skupini zasedla tretje mesto, a na petih tekmah izgubila le enkrat, kar pa ni bilo dovolj za izločilni del turnirja. V razigravanju je nato premagala Radomlje in izgubila z Bravom.

Selekcija U14 (letnik 2008) trenerja Jureta Škafarja je odigrala zadnjo prijateljsko tekmo pred nadaljevanjem tekmovanja v ligi MNZ. Zmajčki so v Jami gostili kranjski Triglav in visoko zmagali (6:1).