hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 18.11.2021 01:41:49

OPAAA! Vratarka, ki jo obtožujejo, DA JE MOŠKI, spregovorila IN RAZKRILA, da je njen edini greh, da ...

Vratarka, ki je bila morda vratar, je Iranu prinesla, ali morda prinesel, odločilno zmago v boju za uvrstitev na azijsko prvenstvo, ki ga bo januarja gostila Indija.

Nora zgodba je pred dnevi zaokrožila po svetu. Tekma je bila že septembra, na kvalifikacijskem turnirju v uzbekistanskem Taškentu pa je Iran po streljanju enajstmetrovk s 4:2 premagal Jordanijo in se tako prvič v zgodovini uvrstil na veliko tekmovanje. V rednem delu srečanje sta mreži mirovali. Zoreh Koudaei je zaustavila dva strela iz enajstih metrov in bila junakinja odločilne tekme.

Dva meseca pozneje je sledil silovit napad iz nogometne zveze Jordanije. Pismo, polno hudih obtožb, je bilo naslovljeno na azijsko zvezo (AFC), češ da Zoreh Koudaei ni dekle, ampak fant. Jordanci zahtevajo temeljito preiskavo, saj so prepričani, da so Iranci goljufali in v svoja vrata uvrstili moškega, preoblečenga v žensko. Ob tem, da je Zoreh branila neverjetno dobro, kot da bi bila fizično močnejši in višji od tekmic, skratka moški, je eden ključnih argumentov Jordancev tudi dejstvo, da so se v Iranu tovrstnih nečednih poslov že posluževali. Že prej naj bi namreč imeli moške v ženskih ekipah, obenem naj bi kršili doping pravila.

Predsednik jordanske zveze Ali Bin Al-Hussein je zatrdil, da bo iz tega nastal velik mednarodni škandal, če se bo njihova domneva izkazala za resnično. "AFC, prosim, zbudi se," je čivknil.

Zoreh Koudaei


V Iranu so kakopak kategorično zavrnili vsaka namigovanja, da bi se posluževali tovrstnega goljufanja. "Takšne obtožbe so le opravičilo oziroma izgovor za poraz. Jordanci so bili prepričani, da so veliki favoriti tega dvoboja, ko pa so izgubili, so si začeli izmišljati takšne zgodbice. Preprosto ne morejo sprejeti poraza."

Zdaj se je oglasila tudi Zoreh in za turški Hurriyet pojasnila, da je brez dvoma ženska, obenem je napovedala tožbo proti nogometni zvezi Jordanije. "Sem ženska. Deležna sem nadlegovanja Jordancev, zato jih bom tožila. Moj edini greh je to, da nisem lepo dekle. Zaradi tega sem zdaj glavna novica. Žal mi je, da je tako."

Članki iz rubrike