Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.11.2021 19:29:55
Deli članek:

ZBOGOM ali NASVIDENJE?! Kek ne pušča dvomov, TO je njegov odgovor!

m24.si

Matjaž Kek je razjasnil vprašanje glede svoje prihodnosti na klopi slovenske reprezentance.

Mariborčanu se bo v naslednjih dneh iztekla pogodba z NZS-jem za vodenje slovenske reprezentance, zato je bilo v zadnjih dneh oziroma tednih veliko ugibanj, ali bo v bodoče še sedel na klopi Slovenije. Po današnji zmagi nad Ciprom z 2:1 v Stožicah dvomov ni več.

Kek je na vprašanje našega kolega s sosednje redakcije Ekipe SN na novinarski konferenci, ali je to nasvidenje ali zbogom, odgovoril povsem jasno: “Bilo je nasvidenje, veselim se prihodnosti.” Tako je samo vprašanje časa, kdaj bo Matjaž Kek podpisal novo pogodbo z NZS.

Slovenija je kvalifikacija za svetovno prvenstvo 2022 sicer končala na četrtem mestu v svoji kvalifikacijski skupini. Na zadnji akciji je remizirala na Slovaškem (2:2) in danes premagala Ciper z 2:1. “Zmaga je absolutno zaslužena in bi morala biti še višja. Po vseh težavah, ki smo jih imeli ta teden, eden za drugim pa so igralci odpadali tudi danes, lahko fantom le čestitam za zmago,” je zmago nad Ciprom pokomentiral Kek in nato potegnil črto čez celotne kvalifikacije: “Rezultatsko cilj ni bil dosežen. To je tudi zame neuspeh. Koliko je glede na dejansko kakovost in vse, kar se je dogajalo, ta cilj objektiven, je drugo vprašanje. Začeli smo fantastično in premagali Hrvate, potem pa se je zgodila tekma na Cipru, ki je vse skupaj prelomila. Po tekmi v Splitu in upravičenih kritikah so se fantje dobro odzvali. Na zadnjih dveh akcijah je bil moj občutek dober, kar se tiče komunikacije. Kakovost je, kakršna je. Ampak taka je bila vedno, tudi ko smo se uvrščali na velika tekmovanja. Cilji morajo biti visoki. Pogled mora biti usmerjen naprej, proti ligi narodov, ki bo za nas mini evropsko prvenstvo, junija prihodnje leto nas čakajo štiri tekme. Za posamične analize doseženega v teh kvalifikacijah pa je še prezgodaj. Lahko pa ugotovimo, da so se nam ponovile iste stvari. Pokazali smo dosti dobrega, a tudi preveč slabega.”