stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 07.09.2021 10:18:09

SRAMOTA! Glejte, kaj je pred tekmo s Hrvati napovedal Primož GLIHA! Navijači norijo!

Jurij Kodrun
Nekdanji reprezentant Primož Gliha je pred tekmo Slovenije in Hrvaške močno udaril.

Nekdanji reprezentant Slovenije in nekdanji selektor mlade reprezentance do 21 let Primož Gliha se je pred tekmo Slovenije in Hrvaške na Poljudu med drugim razgovoril tudi o možnostih varovancev Matjaža Keka na tej tekmi. Južnim sosedom je bil zelo zanimiv sogovornik predvsem zato, ker je v kvalifikacijah za SP leta 1998 prav na Poljudu zadel hat-trick za remi (3:3). Za remi, ki je Hrvate skoraj stal uvrstitve na svetovno prvenstvo, Ćira Blaževića pa službe. Za Hrvate se je končalo dobro, v Franciji pa so prišli do brona. 

A bolj kot njegovo obujanje spominov v oči bode dejstvo, s kakšnimi besedami je Gliha, ki že tako ni dobro zapisan med mnogimi slovenskimi nogometnimi navdušenci, napovedal današnji dvoboj na Poljudu. "Bil sem v Dinamu v zgodovinsko najtežjem obdobju za Hrvaško, tisto vojno leto 1991. Takrat sem spoznal vašo mentaliteto, karakter in ego. Ste fascinanten narod. Imate 4 milijone prebivalce in po Urugvaju ste najmočnejša nogometna država na svetu po številu prebivalcev. Obožujem vas, ker ste majhni, manjši ste kot del Pariza, a nikoli niste zadovoljni. Ljubim vas, ker vaše nezadovoljstvo izhaja iz tega, ker se preveč spoštujete in veste, koliko ste vredni. Ne želite priznati, da je kdorkoli boljši od vas," je Hrvatom v intervjuju za Index na dušo popihal Gliha.

Na drugi strani pa je povsem odpisal Slovenijo na današnji tekmi. "Jaz se nikoli nisem bal nasprotnikov, samo sebe. Ko sem vodil mlado reprezentanco Slovenije, smo premagali takratne svetovne prvake Srbe, igrali smo neodločeno s Francozi, Angleži, Portugalci, Švicarji. Z ekipami, ki so boljše od nas. No, če gledam današnje razmerje moči in splošno situacijo, trdim, da nimamo nobenih možnosti. Še posebej, ker bo na Poljudu prisotna publika. Kar napišite to. Pred prvo tekmo sem rekel, da bomo premagali Hrvate, a da bo Hrvaška na koncu prva. Zdaj pravim, da Slovenija nima nobenih možnosti."

Članki iz rubrike