Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2021 19:27:32
Deli članek:

TO pa je PRESENEČENJE! Matjaž KEK bo Slovake NAPADEL z ENAJSTERICO, ki še NI IGRALA skupaj!

Profimedia

Po odličnem začetku kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo, ko je v Stožicah padla Hrvaška, so Slovenci izgubili v Rusiji in na Cipru.

Septembrski del kvalifikacij prinaša tri preizkušnje v sedmih dneh, nocoj v Stožicah gostuje Slovaška, v soboto Malta, v torek pa varovanci Matjaža Keka gostujejo v Splitu pri Hrvatih.

A vse misli so usmerjene v dvoboj s Slovaki, ki so doslej zbrali dve točki več od slovenske izbrane vrste in so njen velik tekmec v boju za prvo in drugo mesto na lestvici skupine H. Ker se je sezona šele začela, nekateri igralci pa že dolgo niso odigrali prave tekme, je bilo vprašanje, s kakšno enajsterico bo v srečanje krenil Matjaž Kek. Realnost je namreč taka, da Slovencem nekaj pomeni zgolj zmaga, slovenski selektor pa se je odločil Slovake napasti z naslednjo postavo: Oblak, Stojanović, Blažič, Mevlja, Balkovec, Štulac, Zajc, Iličić, Lovrić, Mlakar, Šeško.

V postavi se je torej znašel tudi zvezdnik Salzburga Benjamin Šeško, 18-letnik je vrhunsko začel sezono, zato je dobil prednost pred Andražem Šporarjem, ki je šele v teh dneh dobil novega delodajalca.