sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
140 24.08.2021 12:36:21

Selektor Matjaž KEK z izjemnim nagovorom vsem DRŽAVLJANOM: To S*ANJE bo še trajalo, če ...

Domen Jančič
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2022 proti Slovaški in Malti doma ter proti Hrvaški v gosteh. Na seznamu večjih presenečenj ni, odprti pa sta še dve mesti.

Kot je pojasnil Kek, so za ti dve mesti v igri predvsem Domen Črnigoj, za katerega čakajo podatke o zdravstvenem stanju, Tomi Horvat, Nino Kouter in Haris Vučkić. Slovenska reprezentanca bo v za marsikaj odločilnem septembrskem terminu igrala tri tekme, in sicer bo najprej v Stožicah gostovala Slovaška (1. september, 20.45), nato Malta (4. september, 18.00), sledi pa še 7. septembra ob 20.45 gostovanje v Splitu pri Hrvaški.

Selektor Slovenije je ob koncu novinarske konference med drugim spregovoril tudi o aktualni tematiki - koronavirusu in cepljenju reprezentantov ter ukrepih, ki jih ima v teh negotovih časih evropska krovna organizacija. O tem, koliko je cepljenih reprezentantov, Kek ni želel govoriti, je pa zelo slikovito opisal pot iz te situacije. "Protokol Uefe ostaja enak in v njem ne velja PCT, temveč se bomo še vedno vsi morali testirati 48 ur pred vsako tekmo. Cepljeni tu še vedno niso nobena izjema in tudi vsi tisti, ki smo imeli težave, se bomo morali držati protokola. Kar zadeva cepljenje, pa je moje osebno mnenje, da mora vsak sam pri sebi razčistiti in narediti vse, da bi bile te težave čim prej manjše. Živim in delam za to, da poskrbim za svojo varnost, s tem pa upam, da tudi za varnost vseh ostalih. Nekaj časa nas bo to še spremljalo, brez pozitivnega in optimističnega pogleda naprej pa bo, oprostite za to, to s*anje trajalo še kar nekaj časa. To je moje razmišljanje, ne želim vplivati ne na eno ne na drugo stran, želim samo, da smo dovolj dobro osveščeni," je dejal Kek. 

Kar zadeva vstop na stadion za obe domači tekmi, je seveda v skladu z odloki slovenske vlade seveda v veljavi pogoj PCT, pri čemer se Nogometna zveza trudi, da bi omogočila hitro testiranje na lokaciji pred stadionom Stožice. 

Članki iz rubrike