Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.06.2021 11:54:30
Deli članek:

Bo sploh SMEL PRITI DOMOV?! Belgijski zvezdnik je v TEŽAVAH, saj doma NAVIJAJO za ... PORTUGALSKO!

Profimedia

Belgijci in Portugalci se bodo nocoj udarili v enem najzanimivejših srečanj osmine finala Eura.

Danes se bo tako poslovila ena od reprezentanc, ki so jih strokovnjaki še pred začetkom turnirja uvrstili med favorite za naslov prvaka. Zelo zanimivo pa bo doma pri zvezdniku belgijske izbrane vrste, saj njegova otroka navijata za – Portugalce.

Jan Vertonghen je prejšnje poletje iz Tottenhama, katerega član je bil dolgih osem let, prestopil k Benfici. V Lizboni se njegova družina odlično počuti, otroka tam obiskujeta šolo oziroma vrtec, kjer vsi navijajo za Portugalsko, in tako je tudi z njima. O tem je pred srečanjem spregovoril tudi belgijski branilec, ki je za izbrano vrsto zbral že 127 nastopov in zabil devet golov. "Otroka hodita v šolo v Lizbono, kjer njuni vrstniki navijajo za Portugalce, in tako morata tudi ona navijati za njih. Moram jima razložiti, da bo oče igral proti Portugalski, saj mislim, da nista dobro razumela, za kaj gre," se je nasmejal Vertonghen.

Zanj bo dvoboj s Portugalsko zaradi igranja za Benfico seveda poseben, vendar pa obstaja tudi dodaten razlog, da bo res tako. Proti državi, v kateri si trenutno služi kruh, je namreč odigral tako svojo prvo kot tudi stoto reprezentančno tekmo.