Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Ales Valic Njena.si

Aleš Valič z ženo praznoval že 30 let poroke

001mv Njena.si

Boštjan Meglič (Siddharta) se je razveselil ...

STA
STA
0 13.06.2021 09:34:04

Če nisem preveč neposreden, on je danes umrl ... Besede zdravnika, ki ZMRAZIJO DO KOSTI!

Profimedia
Danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je v soboto ob koncu prvega polčasa zgrudil na tekmi evropskega prvenstva, je lahko srečen, da je še živ. Vendar pa po besedah kardiologa, ki je delal z njim pri Tottenhamu, ni veliko možnosti, da bi Eriksen še kdaj igral nogomet, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V 43. minuti obračuna proti Finski se je zvezdnik domače ekipe Eriksen zgrudil na igrišču, od koder so ga po oživljanju prepeljali v bolnišnico in od tam sporočili, da je igralec v stabilnem stanju. Tekmo, ki je bila odigrana z zamikom, so z 1:0 dobili Finci.

Profesor Sanjay Sharma, profesor športne kardiologije na londonski univerzi St. George, pravi, da bodo nogometni organi in zdravniki glede vrnitve nogometaša Interja Milana na igrišče zelo striktni.

Sharma, ki je z Dancem delal, ko je ta igral za Tottenham, je po poročanju dpa za britansko agencijo PA povedal: "Očitno je šlo nekaj zelo narobe. Uspelo jim ga je vrniti v življenje, a ostaja vprašanje, kaj se je zgodilo ter zakaj je prišlo do tega. Vse do leta 2019 z njegovimi izvidi ni bilo nič narobe. Kako bi torej pojasnili zastoj srca?" se sprašuje Sharma.

Srčni zastoj lahko povzročijo številni dejavniki, od visokih temperatur do skritih zdravstvenih težav, je pojasnil Sharma in dodal, da je zelo dober znak, da je bil Eriksen v bolnišnici buden."Ne vem, ali bo še kdaj igral nogomet. Če nisem preveč neposreden, on je danes umrl, čeprav za nekaj minut, ampak je umrl. Mu bo zdravniško osebje dovolilo, da znova umre? Odgovor je ne," je dejal Sharma in dodal: "Dobra novica je, da bo živel, slaba pa je, da se bliža koncu kariere. Ne vem, ali bo na najvišji ravni odigral še kakšno nogometno tekmo. V Veliki Britaniji ne bi igral. Glede tega bi bili zelo striktni."

Danski selektor Kasper Hjulmand je na novinarski konferenci po tekmi komaj zadrževal solze. "Tekmo bi bilo težje odigrati jutri. Ne bi mogel biti bolj ponosen na svoje igralce, ki so poskrbeli eden za drugega. Nekateri so čustveno popolnoma izčrpani."

Danska reprezentanca je zato tudi odpovedala današnji trening in vse medijske aktivnosti.

Grozovit dogodek se je sicer dotaknil vseh. Tako se angleški kapetan Harry Kane, ki je z Eriksenom osem sezon igral pri Tottenhamu, v soboto ni udeležil novinarske konference pred nedeljsko tekmo, Belgijec Romelu Lukaku pa je svoj prvi gol ob belgijski zmagi s 3:0 proti Rusiji posvetil ravno Dancu. Ob tem je soigralcu pri milanskem Interju v kamero zavpil: "Chris, rad te imam."

Značke: ep, nogomet, zdravje

Članki iz rubrike