Milan Kučan Svet24.si

Milan Kučan: »Oblast nas vrača v državo, iz ...

dekle, najstnica, zloraba Svet24.si

Zverinski očim jo je posiljeval, prostituiral, ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

T 28 Trojan, Red Bull Svet24.si

Strmoglavilo letalo z znanim slovenskim fotografom...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Komu je Ivan Zidar izročil ključe do tajnih ...

solsticij 3 Dobra karma

21. junij je solisticij, da ognja, ki prečisti ...

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

STA
STA
0 11.06.2021 07:11:32

TU JE! Petek je veliki dan, začenja se EURO! Prvič se bo zgodilo TOLE!

Reuters
Z današnjo prvo tekmo v Rimu se bo začelo letošnje evropsko nogometno prvenstvo.

Tekmovanje, ki bi moralo biti že lani, a so ga zaradi pandemije prestavili za eno leto, bosta z uvodno tekmo v italijanski prestolnici začeli Turčija in Italija. Prvi obračun Eura 2020 se bo začel ob 21. uri.

Letošnje EP, ki je kljub novi letnici ohranilo naziv Euro 2020, bo že 16. takšno tekmovanje v Evropi. A prvič doslej bo tako razpršeno: namesto ene ali dveh držav gostiteljic je krovna zveza Uefa izbrala nov sistem z različnimi mesti gostitelji.


Naslov prvakov bodo branili Portugalci, ki so v finalu EP 2016 premagali Francijo. Na EP sodeluje 24 ekip. Med favorite nedvomno spada prav podprvakinja Francija, ki je tudi aktualni svetovni prvak iz leta 2018. A svoje načrte imajo seveda tudi branilci naslova, pa Angleži, Nemci, Španci, Italijani, Belgijci, Nizozemci in še kdo.

Uefa je od mest, ki bodo gostila tekmovanje, zahtevala, da kljub koronskim razmeram in ukrepom zagotovijo možnost obiska vsaj omejenemu številu navijačev. Zaradi strogih zahtev lokalnih oblasti sta tako odpadla Dublin in Bilbao; namesto prvega so vskočili Rusi s St. Peterburgom, namesto drugega pa Sevilla. Preostala prizorišča so še Amsterdam, Baku, Bukarešta, Budimpešta, Koebenhavn, Glasgow, London, München in Rim.

Predtekmovanje bo v šestih skupinah s po štirimi udeleženci potekalo do 23. junija, osmina finala se bo začela 26. junija. Četrtfinale bo na sporedu 2. in 3. julija, polfinale 6. in 7. julija. Zadnje dejanje Eura 2020 pa bo veliki finale na londonskem Webleyju 11. julija ob 21. uri.

Značke: nogomet, euro, uefa

Članki iz rubrike