evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
13 29.03.2021 14:57:19

TO SMO ČAKALI! Oglasil se je sodnik, ki Ronaldu ni priznal regularnega zadetka v Beogradu

Profimedia
Nizozemski sodnik Danny Makkelie si je nakopal jezo Portugalcev in še posebej Cristiana Ronalda, saj je pri rezultatu 2:2 le zamahnil z roko, ko so gostje dosegli zadetek za zmago.

Tekla je tretja minuta sodnikovega dodatka, Ronaldo pa je hitro akcijo končal z zadetkom. A zadetka ni bilo. O tem se dviga prah že tretji dan, vendar se ne bo na lestvici nič spremenilo. Srbija in Portugalska sta dobili vsaka po točko, gostje pa so se za zmago obrisali pod nosom.

Ronaldo je na zelenici legendarne Marakane naravnost ponorel, kapetanski trak zabrisal na tla in kar odkorakal v slačilnico. Zdaj pa se je vendarle oglasil sodnik tekme, ki je storil očitno napako, kar priznavajo tudi v Srbiji.


Nizozemec Makkelie je priznal, da je storil napako, in se Portugalcem opravičil, ker ni priznal Ronaldovega zadetka. To je storil kljub temu, da sodniki ne komentirajo svojih odločitev. "Vse, kar lahko povem ob strogi Fifini politiki, je to, da sem se selektorju Fernandu Santosu, tudi celotni portugalski reprezentanci, opravičil zaradi vsega, kar se je zgodilo. Kot sodniška ekipa vselej vlagamo vse napore, da bi se pravilno odločali. Ko smo predmet razprave, kot je to v tem primeru, nismo prav nič veseli."

Makkelie je ugleden nizozemski sodnik, ki visoko kotira na listah Uefe in Fife. Ali bo zaradi očitne napake kaznovan in kakšna bo kazen, še ni znano. V vsakem primeru bo prejel slabo oceno. Na drugi strani pa bo zaradi nešportnega obnašanja skoraj gotovo kaznovan Ronaldo, saj je odvrgel kapetanski trak in zapustil igrišče, ko tekme še ni bilo konec.

Članki iz rubrike