Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.03.2021 07:10:30
Deli članek:

Slovenija je PRVIČ premagala Hrvate, Jan OBLAK pa je s svojo izjavo močno presenetil: Veste kaj, to je ...

m24.si

Kapetan Slovenije Jan Oblak je takoj po tekmi stopil pred novinarje.

Junaško. Borbeno do zadnje sekunde. Zmagoslavno. Tako bi lahko opisali prvo tekmo Slovenije nad Hrvaško. Prvo zmago nad južnimi sosedi v 29 letih. Eden od velikih junakov je bil tudi kapetan Jan Oblak, ki je kar nekajkrat uspešno posredoval ob številnih napadih Hrvatov. 

Po koncu tekme je Jan Oblak pred kamero Šport TV stopil natanko takšen, kot smo ga vajeni. Zadovoljen, a hkrati z nogami povsem na tleh. "Mislim, da smo odigrali super tekmo, da smo na igrišču stali tako, kot moramo, kot smo sestavljali že v ligi narodov. Tekmo smo začeli nekoliko sramežljivo, z nekakšnim strahom, čeprav nam ne bi bilo treba. Izid 1:0 je zaslužen, vsem lahko čestitam za prikazano igro in borbenost," so bile prve beseda Jana Oblaka. 

Spregovoril je tudi o tem, kako je v slogu pravega kapetana spodbujal in usmerjal svoje soigralce, jim dajal še dodatno energijo. "Zdaj, ko ni gledalcev, se mene morda nekoliko bolj sliši. (smeh) A tudi ko so gledali, sem isti, moramo se pogovarjati med sabo, da nam bo lažje. Zdaj nas čakata še dve tekmi, brez evforije, moramo nadaljevati v tem slogu in verjamem, da bodo rezultati lepi."