evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 24.03.2021 20:25:29

Remi Italije in Češke v Celju

Aleš Cipot
Mladi reprezentanci Češke in Italije sta na tekmi 1. kroga skupine B na EP do 21 let igrali neodločeno z 1:1 (0:1).

* Stadion Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Higler, van Zullen in Baldar (vsi Nizozemska).
* Strelci: 31. Scamacca, 75. Maggiore (a.g.).
* Češka: Jedlička, Vitik, Chaluš, Holik (od 49. Granečny), Sadilek, Bucha, Šašinka (od 89. Janošek), Krejči, Lingr, Karabec (od 78. Drchal), Šulc.
* Italija: Carnesecchi, Gabbia, Marchizza, Frattesi (od 66. Rovella), Tonali, Cutrone (od 73. Raspadori) Scamacca, Del Prato, Zappa (od 73. Bellanova), Sala, Maggiore (od 89. Pobega).
* Rumeni kartoni: Vitik, Bucha, Janošek; Zappa, Marchizza, Del Prato.
* Rdeči karton: Tonali, Marchizza.

Petkratni evropski prvaki do 21 let Italijani so danes v Celju zapravili vodstvo iz prvega polčasa in v drugem delu tekme prebujeni Češki dovolili priti do izenačenja.

Italijani so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, ustvarili več priložnosti in to kronali z zadetkom v 31. minuti. Tega je dosegel Gianluca Scamacca, danes najkoristnejši igralec azzurov.



Napadalec Genoe se je po hitrem protinapadu in natančni podaji sam znašel v kazenskem prostoru, preigral vratarja Martina Jedličko in pospravil žogo v mrežo. Že prej je bil za Italijo dvakrat nevaren prav on.

Češka je v prvem polčasu imela le malo pobude in si je ustvarila le eno priložnost. V 10. minuti je strel z glavo Ondreja Šašinke po kotu ubranil italijanski vratar Marco Carnesecchi.

V drugem polčasu pa so Čehi pokazali več želje in z borbeno igro prevzeli nadzor nad sredino igrišča. Kljub temu pa sprva niso uspeli ustvariti nevarnejših priložnosti.

To se je spremenilo v zadnjih 20 minutah srečanja, ko so sprva iz hitrega protinapada celo zatresli mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Pet minut kasneje pa so vendarle prišli do izenačenja. Visoko žogo v kazenski prostor po prostem strelu je v lasten gol preusmeril Maggiore.

Italijani so v zaključku tekme pritisnili na češki gol, ustvarili številne priložnosti, a vselej bili bodisi za las nenatančni bodisi pa je njihovo namero preprečil razpoloženi Jedlička. Na koncu pa jim je zmanjkalo tudi discipline, zato so tekmo končali brez dveh nogometašev.

Galerija
Značke: nogomet, euro, mladi

Članki iz rubrike