Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.03.2021 14:01:02
Deli članek:

NORA STAVA predsednika NZS: Če bo Slovenija IGRALA FINALE domačega Eura, bom na tekmo ...

Jurij Kodrun

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je bil gost Radia Aktual.

Veliki nogometni spektakel je pred vrati. Od srede, 24. marca, bosta Slovenija in Madžarska gostili najboljše evropske mlade reprezentance, velika pričakovanja pa imajo tudi v taboru slovenske izbrane vrste. Varovance Milenka Aćimovića v marčevskem delu prvenstva čakajo Španci, Italijani in Čehi, slovenski navijači pa srčno upajo, da bomo Timija Maxa Elšnika in soigralce gledali tudi v majskih oziroma junijskih izločilnih bojih. 

O pričakovanjih pred začetkom prvenstva je kot gost posebne oddaje na Radiu Aktual spregovoril tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. Ta si srčno želi, da bi se Slovenija uvrstila v izločilne boje, saj to pomeni, da bi se morda na tribune že vrnili navijači oziroma vsaj določen del. A ni ostalo le pri tem, temveč je z novinarjem Ekipe SN Andrejem Miljkovićem sklenil noro stavo.  

"Si predstavljate 6. junij, nedelja, lep sončen dan, finale domačega evropskega prvenstva mladih, ukrepi, ki so že omiljeni, in del navijačev že na tribunah? Si predstavljate slovensko reprezentanco v tem finalu? Kaj bi vam to pomenilo?" je predsednika NZS izzval kolega iz Ekipe SN. Seveda si je Mijatović tak dan hitro znal pričarati v glavi, ponesla ga je evforija in deloval je, kot da bi bil za tak dan pripravljen storiti marsikaj.

In naš kolega je to znal izkoristiti. Pripravljeno je imel ponudbo za predsednika NZS, ki pa jo je takoj zgrabil z obema rokama. In padla je stava oziroma obljuba. "Če bo Slovenija igrala v finalu evropskega prvenstva U-21 bom na dan finala peš prehodil pot od sedeža nogometne zveze na Brdu pri Kranju do stadiona Stožice, kjer bo potekal finale," je dejal Mijatović. In to ne sam, temveč mu bo, kot sta se dogovorila nato, na 28 kilometrov dolgem pešačenju družbo delal Miljković.