sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
1 19.03.2021 11:37:42

Dva velika spektakla v ČETRTFINALU: Žreb v ligi prvakov tokrat neusmiljen do velikanov!

Na sedežu Uefe so danes izžrebali pare četrtfinala elitne lige prvakov.

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala in tudi polfinala lige prvakov. Pari so Manchester City  Borussia Dortmund, Porto – Chelsea, Real Madrid  Liverpool in ponovitev lanskega finala Bayern München  PSG. Slovenskih nogometašev med osmerico najboljših klubov ni več.

Prve tekme bodo 6. in 7. aprila, povratne pa 13. in 14. aprila. Polfinale bo nato 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa 29. maja v Istanbulu.

V osmini finala je Chelsea izločil madridski Atletico z Janom Oblakom, branilec naslova Bayern je prepričljivo dobil dvoboj z Laziem, Real Madrid z Atalanto Josipa Iličića, Manchester City je odpravil Borussio Mönchengladbach, Porto je izločil Juventus, Borussia Dortmund Sevillo, Paris St. Germain Barcelono in Liverpool Leipzig Kevina Kampla.

Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila finalista lanske različice tega tekmovanja Bayern in PSG. Lani je na Portugalskem slavil Bayern z golom Kingsleyja Comana in Parižane obsodil še na eno leto čakanja na prvo lovoriko med evropsko klubsko elito. Trenutno najboljše moštvo angleške lige bo izzvala Borussia iz Dortmunda z najboljšim strelcem tekmovanja, Norvežanom Erlingom Brautom Haalandom (10 golov).

Real Madrid in Liverpool zaenkrat bolje igrata v evropskem tekmovanju, na domačih tleh pa nekoliko zaostajata za pričakovanji. Skupaj sta osvojila kar 19 naslovov evropskega prvaka, 13 jih imajo Španci. Zadnji par je Porto  Chelsea. Porto je doslej dvakrat osvojil ligo prvakov (1986/87, 2003/04), Chelsea pa pred devetimi leti.

Ob 13. uri bo na sporedu še žreb četrtfinala in polfinala evropske lige. Med najboljšimi osmimi so Arsenal, Dinamo Zagreb (Petar Stojanović), Granada, Roma, Manchester United, Slavija Praga, Villarreal in Ajax.



Prve četrtfinalne tekme bodo 8. aprila, povratne pa 15. Polfinale bo 29. aprila in 6. maja, finale pa 26. maja v Gdansku.

Pari četrtfinala lige prvakov:
Manchester City  Borussia D.
Porto  Chelsea
Bayern  PSG
Real Madrid  Liverpool

Polfinalna para:
Bayern/PSG  Manchester City/Borussia D.
Real Madrid/Liverpool  Porto/Chelsea

Značke: liga-prvakov, nyon

Članki iz rubrike