sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

jb
jb
2 15.03.2021 09:27:13

Trenutek, ki ga čakajo VSI: Selektor bo razkril seznam za EP v Sloveniji! Kaj bo z vročim Mariborčanom?

Jurij Kodrun
Začetek novega tedna bo minil v razkrivanju kart obeh najvidnejših slovenskih selektorjev.

Najprej se bo danes v ospredje prebil Milenko Aćimović in javnosti razkril imena nogometašev, na katere bo računal na domačem evropskem prvenstvu do 21 let. V torek bo nato pred novinarje stopil še Matjaž Kek in obelodanil seznam igralcev, s katerimi se bo podal v kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Obe tiskovni konferenci se bosta začeli ob 12. uri.

Da bo ponedeljek dan veselja, ni dvoma. A hkrati drži kot pribito, da bo obenem to tudi dan žalosti. Vsaj za tiste, ki jih ne bo zraven. Za tiste, ki so prepričani, da so prepričali Aćimovića, a jim to vendarle ni uspelo. Po naših zanesljivih informacijah se na seznamu mlade slovenske reprezentance obeta kar nekaj odmevnih presenečenj. O imenih še ne moremo govoriti; vendarle bodo razkrita šele danes opoldne. Toda v nogometu je pač tako, da informacije krožijo »sto na uro«, in že zdaj je jasno, da bo Aćimovićev seznam dvignil kar nekaj prahu.

Največja dilema je kakopak povezana s tem, ali bo zraven Jan Mlakar ali ne. Slednji je bil v preteklosti tudi kapetan mlade reprezentance. Toda potem je odigral ključno vlogo pri tem, da je zveza zamenjala nekdanjega selektorja Primoža Gliho, Aćimović pa napadalca Maribora, odkar drži vajeti v svojih rokah, ni več vpoklical v izbrano vrsto do 21 let. No, toda Mlakar je v zadnjem času močno pritisnil na plin. Na zadnjih štirih tekmah svojega kluba se je med strelce vpisal štirikrat. Dovolj za nastop na EP? Kmalu bo vse jasno!



Večina iz domačih klubov
Kot smo izvedeli, je na Aćimovićevem seznamu največ nogometašev, ki igrajo za slovenske klube. Ti so v večini, ti prednjačijo, tisti iz tujih klubov so v manjšini. Zagotovo bodo zraven Dejan Petrovič, ki igra za dunajski Rapid, Adam Gnezda Čerin, ki nosi dres hrvaške Rijeke, Žan Medved, ki se je pozimi iz bratislavskega Slovana preselil k Wisli, in tudi Žan Celar, napadalec Rome, ki pa se kot posojen dokazuje v Cremoneseju. Dobro naj bi kazalo Niku Prelcu iz Sampdorie, ki se je v petek ob zmagi nad Torinom s 3:0 vnovič vpisal med strelce, malce manj šele 19-letnemu Benjaminu Šešku iz salzburškega Red Bulla. Aćimović bo sicer na seznam uvrstil 23 nogometašev, nekaj (slabih 10) bo tudi takšnih, ki bodo na čakanju in pripravljenosti, da vskočijo v primeru morebitnih poškodb. Prav huda poškodba kolena je, kot smo že poročali, nastop na EP preprečila vezistu Olimpije Vitji Valenčiču. Ta si je še tretjič v karieri strgal vezi v kolenu, čaka ga vsaj pol leta okrevanja.

EP se bo sicer za Slovenijo začel 24. marca s tekmo s Španijo (v Maribor), potem bodo Aćimovićevi varovanci igrali še s Češko (27. marca v Celju) in Italijo (30. marca v Mariboru).

Značke: aćimović, slovenija

Članki iz rubrike