Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

il
il
1 12.02.2021 09:06:38

Španski selektor: Trenutno je naš najzahtevnejši nasprotnik Slovenija

Reuters
Štiriindvajseti marec ni več daleč, do takrat je ostalo natanko 40 dni. Toliko nas torej še loči od enega največjih športnih dogodkov, ki jih lahko organizira deželica na sončni strani Alp, nogometnega evropskega prvenstva za mlade.

Čast, da bosta na njem odigrali uvodno tekmo, bosta imeli Slovenija in Španija. Varovance selektorja Milenka Aćimovića tako že v premieri čaka izjemno zahteven obračun, saj bodo nasproti stali aktualni prvaki. Jasno je, da se Slovenci veselijo preizkušnje in pravzaprav komaj čakajo, da se prvenstvo začne, želja oziroma cilj pa je, da si zagotovijo udeležbo v izločilnih bojih. Prvenstva se seveda veselijo tudi tekmeci, o tem je nekaj povedal španski selektor Luis de la Fuente, ki je ekipo vodil že junija 2019 v finalu prejšnjega prvenstva, takrat so bili Španci v italijanskem Vidmu z 2:1 boljši od Nemcev in se prestižne lovorike veselili prvič po šestih letih. "Mislim, da bomo imeli na zaključnem turnirju najboljše stadione in tudi ostalo infrastrukturo. Zelo dobro vem, da so tovrstna tekmovanja nekaj, česar se vsi vedno lotijo z največjo pozornostjo. Slovenija bo veličasten kraj za igranje tega prvenstva," je gostiteljem na dušo popihal 59-letni španski strokovnjak.

Takoj za tem pa se je dotaknil ciljev, ki jih imajo Španci na turnirju v Sloveniji in na Madžarskem, seveda ni presenetljivo, da ti niso prav nič drugačni od tistih, ki jih lahko pričakujemo od branilcev naslova – najvišji. "Tako kot vselej smo tudi tokrat pripravljeni, da damo vse od sebe. Prvenstva, ki bo zaradi vsega, kar se dogaja, zelo specifično, se bomo lotili z vsem spoštovanjem in ponižnostjo do konkurentov. Veselimo se nastopa, a saj niti ne more biti drugače. Pripravili se bomo, da bomo na prizorišče prišli v kar se da najboljši formi." Ker je De la Fuente dovolj izkušen, se zelo dobro zaveda, da lahkih tekem ne bo, in s to filozofijo bodo Španci tudi odpotovali na turnir. "Ne verjamem v izračune, kaj bi se lahko zgodilo, saj nikoli ne veš, kako se bodo stvari razpletle. Kar zadeva tekmece, je trenutno naš najzahtevnejši nasprotnik Slovenija, saj je to prva reprezentanca, s katero se bomo srečali, potem pa bomo razmišljali naprej. Zdaj se moramo osredotočiti samo na Slovenijo," je zaključil španski selektor.

Članki iz rubrike