Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 23.12.2020 10:11:51

To je nekaj posebnega. To bo nekaj posebnega!

Jurij Kodrun
Žan Zaletel že nestrpno pričakuje največji reprezentančni izziv.

Začelo se je odštevanje do tako zelo pričakovanega spektakla na sončni strani Alp oziroma do evropskega prvenstva mladih reprezentanc, ki ga bosta gostili Slovenija in Madžarska. Epidemične razmere so privedle do tega, da bo imel zaključni turnir dve epizodi; najprej bo med 24. in 31. marcem 2021 skupinski del tekmovanja, med 31. majem in 6. junijem pa bodo za vznemirjenje skrbeli izločilni boji. Uvodna tekma bo 24. marca v Mariboru, finalna 6. junija v Ljubljani.
Slovenskim upom ples kroglic v Nyonu ni bil ravno naklonjen; selektorju Miletu Aćimoviću in njegovim izbrancem je namenil tako imenovano skupino smrti. Naši upi bodo igrali proti petkratnima prvakinjama Italiji in Španiji, ki je tudi branilka naslova, ter Češki.
Del slovenske zasedbe, ki bo 24. marca v Ljudskem vrtu odigrala uvodni dvoboj s španskimi vrstniki, bo tudi Žan Zaletel, za katerega se jesenski del prvenstva ni razpletel po želenem scenariju. Celjani so nenehno iskali podobo iz prejšnje sezone, a je niso našli. Nihanj je bilo obilo. "Prav gotovo jih je bilo preveč. Lahko bi rekel, da je bila jesen burna, igrali smo po sistemu toplo-hladno. Ni nam uspelo narediti daljšega pozitivnega rezultatskega niza, ampak navsezadnje vendarle tudi ni vse tako slabo, kot bi morda lahko sklepali po rezultatih. Zdaj se moramo najprej dobro spočiti, se malce odklopiti od nogometa in se na treninge vrniti z novo energijo," je povedal poveljnik obrambe grofov, ki so se na lastni koži prepričali, da življenje z 'bremenom' prvaka nikakor ni lahko. "Ko si enkrat prvak, te vsi dojemajo drugače, zato je težje. Celotna javnost je od nas pričakovala več, tudi sami smo, na koncu pa se pač moramo zadovoljiti s tem, kar smo dosegli. A prepričan sem, da v tej sezoni še nismo rekli zadnje," je odločen Žan Zaletel, ki bo spomladi igral pod taktirko novega trenerja, medtem pa mu misli kakopak že uhajajo tudi k prihajajočemu evropskemu prvenstvu na domačih tleh. "To je nekaj posebnega, to bo nekaj posebnega. Tega se vsi igralci veselimo, nestrpno pričakujemo evropsko prvenstvo. Nadvse lepo bo doma igrati tako velike tekme in nedvomno bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni. Verjamem, da bomo zaključni turnir vsi igralci pričakali dobro pripravljeni in da bo temu primerna naša podoba. Motiv, da bi se predstavili v čim boljši luči, je izjemen."

Članki iz rubrike