palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 10.12.2020 08:57:30

ZGODOVINSKI DAN: Slovenija bo dobila tekmece za DOMAČE evropsko prvenstvo U-21! To so mogoči nasprotniki ...

Jurij Kodrun
Izbranci Mileta Aćimovića bodo danes ob 15. uri dobili tekmece v skupinskem delu evropskega prvenstva, ki ga bosta naslednje leto gostili Slovenija in Madžarska.

Nogometni navdušenci že nestrpno odštevajo dneve do začetka daleč največjega športnega dogodka v Sloveniji – evropskega prvenstva do 21 let, na katerem bodo lahko nastopili nekateri že uveljavljeni zvezdniki svetovnega nogometa. In na katerem bomo lahko v deželi na sončni strani Alp spremljali tudi zelo nadarjeno generacijo slovenskih fantov, ki jih vodi slovenska legenda Mile Aćimović. 

Danes ob 15. uri bo v Nyonu na sporedu žreb skupin in že zdaj je jasno, da bomo gledali nekaj izjemno zanimivih in zvezdniških obračunov. Prvič bo na evropskem prvenstvu do 21 let nastopilo 16 ekip, zaradi natrpanega programa in posledic pandemije novega koronavirusa pa bo nekoliko drugačno kot po navadi. Skupinski del bo med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021. Otvoritvena tekma bo 24. marca v Mariboru, finale pa bo gostila Ljubljana, spektakel, kot ga Slovenija še ni doživela, je torej zagotovljen. 

In kdo so udeleženci? V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v bobnu 3 so selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v bobnu 4 Madžarska (skupina A), Slovenija (skupina B), Švica in Islandija.

"Na evropskem prvenstvu ni slabih nasprotnikov. Čaka nas izredno težka skupina, saj se bomo ne glede na žreb udarili z najboljšimi reprezentancami v Evropi. Šli bomo iz tekme v tekmo, vsekakor pa je en cilj, ki si ga lahko zastavimo, preboj v zaključne boje. To bi pomenilo, da bi nas naši gledalci lahko spremljali tudi v drugem delu prvenstva v juniju," je o ciljih spregovoril Aćimović.

zreb u21

Članki iz rubrike