zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
10 09.12.2020 10:33:31

Legendarni Aćimović BRUTALNO ISKRENO o vladnih ukrepih: Vidim, koliko je bilo odvzeto MOJEMU SINU ...

Grega Wernig
Selektor mlade slovenske reprezentance spregovoril o vladnih ukrepih.

V velikem intervjuju za Ekipo SN se je selektor mlade slovenske reprezentance Milenko Aćimović dotaknil tudi vladnih ukrepov. Dejal je, da se strinja s trenerjem vratark rokometnega kluba Olimpija, ki je napovedal, da bo aktualni načrt sproščanja ukrepov uničil dve, morda celo tri generacije nadarjenih športnikov.

"S tem se strinjam. Doma imam sina, starega 13 let, in na lastne oči vidim, koliko nogometa mu je bilo zaradi ukrepov v letu 2020 odvzetega. Pustimo zdaj ob strani šolo in vse drugo, poglejmo samo nogomet. Moram reči, da se bojim za vse mlade športnike. Gledam sina, ki se ne sme dobivati z družbo, da bi vsaj s tem nadoknadil pomanjkanje treningov. Nimamo kaj, trenutno je pač tako, ampak ko bomo pod leto 2020 potegnili črto, se bojim, da bomo videli katastrofalne rezultate. Da bo ogromno fantov nehalo igrati nogomet. Vemo, kako težko se je vrniti. Nekateri se zredijo, drugi 'padejo ven' na psihološki ravni, tretji se zaljubijo v igrice, računalnike in nadaljujejo svojo kariero v tej smeri. Mislim, da je to, kar se zdaj dogaja, za mladega športnika katastrofalno. Ne samo moj Mateo, ampak na milijone mladih otrok mora biti zdaj doma in čakati, kdaj se bo vse skupaj odprlo. Tisti, ki za to odgovarjajo, ki so se odločili za te ukrepe, ne vem … Verjetno oni najbolje vedo. Vsekakor upam, da bo tega čim prej konec in da se bodo fantje čim prej lahko vrnili na igrišča," je dejal Milenko Aćimović, ki bo Slovenijo vodil na največjem nogometnem dogodku vseh časov v Sloveniji, evropskem prvenstvu U-21, ki ga bo Slovenija gostila skupaj z Madžarsko in se bo začel 24. marca.

CELOTEN INTERVJU Z MILETOM AĆIMOVIĆEM LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike