sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
3 09.12.2020 09:09:18

V KOPRU odštevajo do MARIBORA, predsednik poudarja: Ne, za to NI POTREBE ... Verjeli pa so le REDKI!

Jurij Kodrun
V prihajajočem prvenstvenem krogu bo najbolj zanimivo na Bonifiki.

V Kopru z zadovoljstvom pogledujejo na lestvico, ki nazorno razkriva, da ambiciozne napovedi, ki so pred začetkom sezone prihajale z Bonifike, vendarle niso bile govorjenje v prazno. "Poleg mene so bili gotovo le še izjemno redki, ki so zares pričakovali, da bomo na takšnem položaju," je dejal Ante Guberac. "Prevladovalo je prepričanje, da se bosta dve ekipi na vrhu bržčas odlepili in da bomo ostali precej zadaj. Po teh napovedih mi bržčas še bolj kot večina ostalih, ampak ni tako. Mi smo tukaj, mi smo zraven. Z minimalnim zaostankom. To nekaj pove, mar ne?" je nadaljeval prvi mož kanarčkov, ki še naprej ne dvomi o tem, da bo zasedba z Bonifike v drugem delu sezone še precej boljša. "Prav gotovo, to je dejstvo. Ne smemo zanemariti spoznanja, da smo se dolgo zbirali. Lep čas smo sestavljali igralski mozaik, mnogi igralci, ki so se nam pridružili, niso bili v tekmovalnem ritmu. In tudi celotna ekipa ga je po predčasni prekinitvi drugoligaškega prvenstva še kako pogrešala. Eno so prijateljske preizkušnje, nekaj povsem drugega igranje pod pritiskom. Za točke. Bilo je precej negotovosti. Potrebovali smo čas, da spoznamo ligo, da spoznamo tekmece in se na vse skupaj privadimo. Gotovo ni naključje, da smo v uvodnem delu imeli manj točk, nato smo ujeli želeni ritem. Počasi napredujemo, a rezerv je še veliko in znova bom poudaril, da bomo spomladi še boljši. Opravili bomo selekcijo in priprave v popolni zasedbi, vse to bo nedvomno imelo pozitivne posledice. Da, vsekakor bomo boljši."

V sobotnem večeru imajo Koprčani priložnost, da se še bolj približajo vrhu, na Bonifiki bodo namreč gostovali vodilni vijoličasti. Marsikdo bi pričakoval, da so na Obali ukazali popolno mobilizacijo, da so razmere izredne, toda ... "Tekma kot tekma. Kot vsaka druga. Mobilizacija? Tako kot pred vsakim izzivom, na vsakega se želimo čim bolje pripraviti. In vedno želimo osvojiti ves izkupiček, sobotna preizkušnja nikakor ni izjema. Ni potrebe po izpostavljanju Maribora ali kakršnemkoli strahu. Za nas je to dvoboj, kot bi prihajal Bravo ali kdorkoli drug. Liga je izenačena, zelo izenačena, vsaka preizkušnja je nadvse zahtevna. Lahkih ni. Navsezadnje je to dokazal dozdajšnji del prvenstva, temu primerna je podoba lestvice, obenem je prav tako res, da rezultati niso bili vedno merilo ali odsev dogodkov na igrišču."
V kolikšni meri je pri tem sodeloval Koper? "Glede na prikazano, bi bržčas morali imeti kakšno točko več. Da, tudi mi smo kdaj pa kdaj viseli in se morda izvlekli, ampak bilo je tudi obratno. Ne bom rekel, da smo briljirali, mislim pa, da smo ekipa, ki je zapravila največ priložnosti v ligi, in verjetno ekipa, ki je tekmecem dala najmanj možnosti," je odvrnil Ante Guberac.

Članki iz rubrike