902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 18.11.2020 15:24:17

BIZAREN PRIZOR: Ne boste verjeli, kje je moral PRED TEKMO spati zvezdnik Arsenala Aubameyang s soigralci! (foto)

Profimedia
Nogometaši Gabona so v ponedeljek odigrali srečanje v kvalifikacijah za afriški pokal.

Tega so odigrali v Gambiji, kjer so gostje doživeli poraz z 1:2. Na tej tekmi je prvič za A-reprezentanco Gabona zaigral tudi krilni napadalec Tabora iz Sežane, Fahd Ndzengue, ki je v igro vstopil v 77. minuti.

V ospredju tega srečanja pa je pristalo nekaj povsem drugega. Dan pred tekmo so Gabonci na čelu z zveznikom Arsenala Emerickom Aubameyangom doživeli precejšnjo neprijetnost.

Zaradi pomanjkljive dokumentacije v zvezi s testi za covid-19 gambijske oblasti Gaboncem niso dovolile poti z letališča v hotel, zato so Aubameyang in kolegi morali noč preživeti na letališču, večina jih je noč preživela na tleh.

Uradnik Afriške nogometne zveze (Caf) je dejal, da Gabonci niso posredovali dokumentov o njihovih testih, gabonska delegacija pa je trdila, da so jih opravili pred odhodom iz Librevilla. Nogometašem so nato vzeli potne liste, potem ko so vendarle težave nekako rešili, pa so se po šestih urah čakanja oziroma spanja vendarle lahko napotili do hotela.

"To nas ni demoraliziralo, a menim, da smo se vrnili v devetdeseta leta. Vsi želimo, da Afrika raste, toda na tak način ne bomo daleč prišli," je izjavil Aubameyang.

Zvezdnik Arsenala sicer za poraz, po katerem sta zdaj reprezentanci Gabona in Gambije dva kroga izenačeni na vrhu svoje kvalifikacijske skupine za afriški pokal narodov, ne krivi tega dogodka.

Galerija

Članki iz rubrike