nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 14.11.2020 12:11:36

DO SOLZ! Kar so slovenski nogometaši NAREDILI ZA malega borca Jako, MORAJO VIDETI VSI! (video)

Prečudovita gesta slovenske nogometne reprezentance.

»Čaka nas še dolga pot, pred nami je še veliko izzivov, toda Jaka se počuti bolje, iz dneva v dan napreduje, k temu pa je svoje vsekakor prispevala čudovita gesta slovenskih nogometašev,« nam je hvaležno razlagal oče Dejan Burgar, ki je celotno zgodbo seveda spremljal iz neposredne bližine in ni mogel skriti navdušenja nad potezo slovenske reprezentance. »Ganila je mene, kaj šele Jaka, ki za izbrano vrsto diha in je njen resnično velik navijač,« nam je zaupal v telefonskem pogovoru, pri čemer smo se čutili še toliko bolj povezani, saj smo bili pretekli mesec zraven, ko je vse skupaj steklo kot veliko presenečenje.

Dobrodelna Dijana Sušnik in Edo iz Frizerstva Studio 4 sta vedela za Jakov boj in za njegovo veliko željo, da bi mu pri tem pomagali slovenski nogometaši. Ko je z našo pomočjo ta želja prišla v tabor izbrane vrste, pa so se tam hitro odzvali in pripravili vse, o čemer je malček lahko kadarkoli sanjal. Nogometaši so si med sicer napornim oktobrskim popotovanjem po Kosovu in Moldaviji vzeli čas in se podpisali na dres, Jure Balkovec, Nejc Skubic in Jaka Bijol pa so posneli tudi čudovit video, v katerem so Jaku v imenu celotne reprezentance in selektorja Matjaža Keka poslala čudovite želje, mu vlili veliko poguma in mu voščili čim hitrejše, čim boljše okrevanje.

»Ko je Jaka dobil dres, je bil presrečen. Ko si je ogledal posnetek, pa od ganjenosti ni mogel zadržati solza. Bilo je prečudovito,« nam je povedal njegov oče, o fantkovi izjemni hvaležnosti pa smo se lahko prepričali tudi na lastna ušesa. V času pogovora je bil namreč z družino in za nekaj dragocenih minut smo se lahko pogovarjali tudi z njim. Po telefonu, jasno; drugačni stiki ne bi bili mogoči niti v običajnih okoliščinah, kaj šele v obdobju epidemije, ki vse skupaj še dodatno otežuje.

»Sem velik navijač slovenske reprezentance in bil sem zelo vesel, ko so mi pripravili tako lepo presenečenje s tako lepim darilom. Slovenski nogometaši mi pomenijo zelo veliko, tudi sam sem igral nogomet in najlepše se jim zahvaljujem za to, kar so naredili zame,« je povedal s cmokom v grlu in, to smo lahko slišali, ponovno s solzami v očeh. Tudi zato, ker je bil Jaka pred boleznijo nadobuden nogometaš in sanja o tem, da bi nekega dne ponovno lahko tekal z vrstniki.

»Jaka je zelo rad igral nogomet; redno se mu oglašajo in mu lepe želje pošiljajo iz kluba Zarica, kjer je pred boleznijo treniral. Nogomet je nekoč skrbel za njegovo kondicijo, zdaj pa skrbi za motivacijo pri njegovem boju z boleznijo in okrevanju. Daje mu moč – še posebej slovenska reprezentanca, ki jo je večkrat gledal v živo in ki mu pomeni več kot karkoli. Vsi skupaj smo zato toliko bolj veseli, da je izbrana vrsta zanj naredila tako čudovito stvar,« je razlagal Dejan in ni želel pozabiti na vse zahvale.

»Resnično čutim veliko hvaležnost in bi se rad zahvalil nogometašem, Nogometni zvezi Slovenije, ki je njihovo gesto omogočila, seveda pa tudi Dijani Sušnik kot organizatorki in vašemu časniku, ki je povezal vse te dobrodelne niti," je poudaril, sijajen video, ki prikazuje, kako je Jaka prejel presenečenje in kaj mu je pomenilo, pa si lahko ogledate na tej povezavi. Če vam ga ne prikaže spodaj.  

Galerija

Članki iz rubrike