Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.11.2020 19:34:27
Deli članek:

MILE AĆIMOVIĆ odšteva do debija z NEMCI: Veste kaj, nočem razmišljati na takšen način ...

Martin Metelko

Slovenski upi proti nemškim in ruskim vrstnikom.

Pred mlado slovensko reprezentanco sta naslednji dve prijateljski tekmi v okviru priprav na evropsko prvenstvo, ki bo marca in junija prihodnje leto na sončni strani Alp in na Madžarskem. Naši upi se bodo v četrtek v Braunschweigu udarili z nemškimi vrstniki, pet dni zatem pa bodo v Ljudskem vrtu merili moči z Rusijo, prihajajoči preizkušnji se bosta od dozdajšnjih razlikovali; selekcija U-21 je na začetku novega poglavja pod vodstvom novega selektorja Mileta Aćimovića, ki je nasledil Primoža Gliho.

Nekdanji odlični vezist je v ponedeljek opoldne svoje izbrance zbral in spoznal v hotelu Arena pod vznožjem Mariborskega Pohorja, kmalu zatem je bil na pomožnem igrišču stadiona pod Kalvarijo na sporedu še uvodni trening, ki je potekal v močno okrnjeni zasedbi. Selektor se na ognjenem krstu spopada z velikimi težavami, saj nima na voljo kar osmih igralcev, ki jih je uvrstil na prvotni seznam.

Zaradi poškodb in bolezni so odpadli Dejan Petrovič, Luka Kerin, Michael Pavlović, Enrik Ostrc, Jan Gorenc, Timi Max Elšnik in komaj 17-letni Nick Perc, zraven prav tako ni Adama Gnezde Čerina, ki se je pridružil članski izbrani vrsti. Mile Aćimović je bil tako prisiljen vpoklicati nove moči; ekipi so se pridružili Žan Kolmanič, Sandi Ogrinec in Martin Pečar.

Triinštiridesetletni Ljubljančan noče skrivati, da je bil prvi reprezentančni dan v novi vlogi zanj nekaj posebnega. "Drži, poseben pa je tudi zato, ker se prvič srečujem z vsemi ukrepi, ki jih je treba upoštevati zaradi epidemije. Ampak vendarle je najpomembnejše, da smo se zbrali in se lotili dela. Škoda, da ni določenih igralcev, ampak s tem se je treba sprijazniti in poiskati ustrezne rešitve. Priložnost bodo pač dobili nekateri drugi in verjamem, da jo bodo izkoristili na najboljši možni način ter opozorili nase," je povedal Mile Aćimović.

Za prvega tekmeca bi si bržčas želel kakšno vsaj malce slabšo reprezentanco, kot je Nemčija. "S tem se ne obremenjujem, na takšen način nočem razmišljati. Če se že pripravljamo na evropsko prvenstvo, ki bo pri nas, je to to. To je kakovostni razred, ki nas čaka na zaključnem turnirju, in prav je, da se fantje s tem spopadejo. V dvobojih z Nemci, pa tudi z Rusi, bomo prav gotovo dobili mnoge koristne odgovore. Seveda bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi se čim bolje pripravili, zdaj pa je v naših mislih razumljivo četrtkova tekma z Nemci," se je odzval selektor in razkril, da med odštevanjem do debija ni pretirano živčen. "Miren sem, ker vem, da so Nemci tako kakovosten in ugleden nasprotnik, da bodo iz igralcev iztisnili vse, česar so sposobni. Verjamem, da bo naša podoba temu primerna."