sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
3 21.10.2020 08:21:58

Kaj se dogaja z GLIHO?! Po aferi je končno prišlo do velikega sestanka, na katerem je ...

Grega Wernig
Predsednik NZS, direktor reprezentanc in selektor mlade izbrane vrste so včeraj popoldne sedeli za isto mizo, toda 'afera pismo', v katerem so igralci opozorili na nevzdržno skrhane odnose s Primožem Gliho in razkrili, da pod njegovim vodstvom niso več pripravljeni igrati, še ni dobila epiloga.

Naposled se je zgodilo srečanje, ki ga je nogometna javnost na sončni strani Alp nestrpno pričakovala. Okoliščine so bile takšne, da prej to ni bilo mogoče, včeraj popoldne pa so za isto mizo sedeli predsednik NZS Radenko Mijatović, selektor selekcije U-21 Primož Gliha in direktor reprezentanc Miran Pavlin. Edina tema pogovora je bila kakopak pismo, v katerem so igralci po zadnjih pripravah pod vznožjem Mariborskega Pohorja opozorili na kaotične razmere v izbrani vrsti ter na dejstvo, da so se odnosi s selektorjem povsem skrhali in postali tako nevzdržni, da nadaljnje sodelovanje z njim preprosto ni več mogoče. Ob številnih očitkih, ki so jih nanizali drugega za drugim, lahko govorimo celo o uporu, saj so fantje jasno sporočili, da pod vodstvom Primoža Glihe niso več pripravljeni braniti slovenskih barv.


Prvi mož krovne organizacije in direktor reprezentanc sta torej prisluhnila še selektorjevi resnici. Kaj je povedal v svojo obrambo, za zdaj vesta samo Radenko Mijatović in Miran Pavlin, zato pa ni nikakršnega dvoma, da je bilo to le vmesno dejanje v pričakovanju epiloga zgodbe, ki kvari ugled slovenskega nogometa. Kakšna bo nadaljnja usoda Primoža Glihe, naj bi bilo znano v prihodnjih dneh, ko se bo sestal kolegij predsednika NZS, toda obtožbe so tako hude, da bi bil pravi mali čudež, če se izrek 'sodbe' ne bi glasil, da je le še bivši selektor. Rezultati (prijateljskih tekem), ki jih nekateri tako zelo poveličujejo, v tem primeru sploh niso tema razprave.

Kot smo poročali, se je pod pismo podpisalo 41 igralcev, ki so bili vpoklicani v zadnjem ciklu. Vmes se jih je nekaj sicer ogradilo od vsebine, dobili pa smo namige, da so to – vsaj določeni – storili na podlagi raznoraznih pritiskov. A še vedno je podpisnikov vsaj 30, kar je dovolj zgovorno, prav tako je neumnost s prstom kazati na posameznika. Slišati je trditve, da gre za osebno vojno Jana Mlakarja s Primožem Gliho, toda kapetan se je zgolj postavil na čelo moštva, kar je tudi njegova vloga. In če smo iskreni, mladenič mlade reprezentance v bistvu sploh ne potrebuje. Koliko slovenskih igralcev je imelo sklenjeno pogodbo s klubom iz premier lige?

Značke: gliha, reprezentanca

Članki iz rubrike