palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 21.10.2020 07:12:36

United presenetljivo do zmage proti PSG, Kampl z asistenco

Profimedia
Angleški velikan Manchester United je na gostovanju pri francoskem Paris Saint-Germainu prišel do presenetljive zmage z 2:1. Od slovenskih predstavnikov v elitni ligi prvakov je šlo najbolje Kevinu Kamplu, ki je podal za prvi gol Leipziga ob zmagi proti Basaksehirju (2:0), medtem ko je Miha Blažič s Ferencvarosem visoko z 1:5 izgubil v Barceloni.

Rdeči vragi so dvoboj proti PSG začeli bolje, a imeli nekaj sreče, saj je je sodnik Mateu Lahoz po posvetovanju s sobo za var ukazal ponovitev enajstmetrovke, ki jo je sprva Bruno Fernandes zastreljal. Ob ponovitvi je bil Portugalec bolj natančen.

Izid so v drugem polčasu lanski finalisti lige prvakov izenačili po avtogolu Anthonyja Martiala. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti za vodstvo in tri točke, svojo pa je v 87. minuti izkoristil Marcus Rashford z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

V skupini H, kjer igrata United in PSG, je do domače zmage z 2:0 zanesljivo prišel Leipzig proti istanbulskemu Basaksehirju. Oba zadetka je dosegel španski bočni nogometaš Angelino. Za prvega mu je asistiral Kevin Kampl, ki je odigral 57 minut za svoje moštvo.


Od preostalih Slovencev sta se danes predstavila še Miha Blažič in Benjamin Verbič. Osrednji branilec slovenske reprezentance je bil v skupini G nemočen ob porazu proti Barceloni, ki je slavila s 5:1, medtem ko je Verbič v okviru iste skupine za kijevski Dinamo v igro proti Juventusu vstopil v 71. minuti in ni preprečil poraza z 0:2. Obakrat je zadel Alvaro Morata.

V skupini F je do pomembne zmage prišel Lazio proti dortmundski Borussii s 3:1, medtem ko je belgijski Club Brugge do treh točk proti Zenitu v Sankt Peterburgu prišel v izdihljajih srečanja (2:1).

Najmanj golov je bilo doseženih v skupini E. Chelsea in Sevilla sta se razšla brez golov, Rennes in Krasnodar pa sta dosegla vsak po enega.

V sredo bodo na sporedu še obračuni v preostalih skupinah. Od slovenskih nogometašev bo na delu Jan Oblak z Atleticom iz Madrida, ki bo gostoval v Münchnu pri Bayernu (skupina A). Josip Iličić bo z Atalanto skušal upravičiti vlogo favorita pri danskemu Midtjyllandu (skupina D), Samir Handanović pa bo z Interjem doma gostil Borussio iz Mönchengladbacha (skupina B).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike