Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
19 15.10.2020 13:01:07

ŽE BIVŠI?! Afera zatresla slovensko športno javnost, selektor mlade reprezentance izgubil VSE!

Grega Wernig
V pričakovanju sinočnje preizkušnje izbrancev Matjaža Keka v Kišinjevu je v nogometnih krogih na sončni strani Alp veliko pozornosti vzbudila informacija o neke vrste uporu v mladi reprezentanci.

Nogomania je razkrila, da so kapetan Jan Mlakar in soigralci spisali pismo, v katerem so Nogometno zvezo Slovenije obvestili, da so se odnosi s selektorjem Primožem Gliho tako skrhali, da so postali nevzdržni in da nadaljnje sodelovanje z njim preprosto ni več mogoče. Zelo podrobno naj bi opisali dogajanja v preteklih dveh letih, zadnje priprave pod vznožjem Mariborskega Pohorja so sodu očitno izbile dno. Nekdanjemu odličnemu napadalcu očitajo marsikaj, da so razmere kaotične, pa najbolj nazorno priča stališče igralcev, da pod vodstvom Primoža Glihe niso več pripravljeni braniti slovenskih barv.

Na metode selektorjevega dela, njegov odnos do igralcev ter na takšna in drugačna dogajanja na pripravah smo pred časom že opozarjali na straneh našega časopisa. Vse skupaj se je, kot kaže, le nadaljevalo in stopnjevalo, a zdaj so stvari očitno ušle izpod nadzora. Novost je, da so igralci tokrat zelo enotni.


»Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je seznanjeno z vsebino pisma članov mlade reprezentance. Od prejema pisma dalje se na NZS izvajajo postopki, ustrezne odločitve pa bo vodstvo NZS sprejelo po opravljenih razgovorih s predstavniki reprezentance in selektorjem Primožem Gliho,« so se na poročanje Nogomanie odzvali na krovni organizaciji.

Vsekakor pričakovan odziv, ki pritiče dobro organizirani zvezi, a po katerem je kristalno jasno, da se bo Primož Gliha moral zagovarjati. Gotovo bo nadvse zanimivo videti, kakšna bo njegova obramba, bolj ali manj pa se zdi, da nadaljnje sodelovanje selektorja z aktualno zasedbo ne bo več mogoče. Ni več mogoče! Lažje in smiselno je zamenjati enega kot celotno ekipo oziroma veliko igralcev, po naših informacijah se jih je pod pismo podpisalo kar 41.

Na NZS zato bržčas že razmišljajo o novem imenu na selektorskem položaju. Najbolj odgovorni možje slovenskega nogometa so pred zelo zahtevno in odgovorno nalogo. Napake pri izbiri si preprosto ne smejo privoščiti, evropsko prvenstvo selekcij U-21, ki ga bo Slovenija gostila skupaj z Madžarsko, je pred durmi. Toda časa za ustrezne priprave je vendarle še dovolj. In če se je že moralo zgoditi, kar se dogaja, se je dovolj zgodaj za ustrezen odziv.

Značke: gliha, slovenija

Članki iz rubrike