Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.10.2020 18:52:00

Matjaž KEK pred Moldavijo BREZ dlake na JEZIKU: "Pametni poskušajo popraviti, BUTASTI pa živijo ..."

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca bo v sredo ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjovu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri in nadaljevati zgodbo s Kosova.

Kek sicer pričakuje novo zahtevno tekmo, a tudi novo dobro predstavo svojih izbrancev. "Pozitiven rezultat nagradi delo, ne sme pa te ponesti v nebo. V reprezentanci je prisotno dobro ozračje, tako da verjamem, da fantje ne bodo pozabili na realnost. Mislim, da bodo znali zmago v Prištini uporabiti kot velik motiv za sredino tekmo," je pred obračunom z Moldavijo povedal Kek.

Na novinarski konferenci je dejal, da bo to nov izziv, da so točke iz Prištine pomembne, ampak se je treba osredotočiti na novega tekmeca. "Ta je že v Ljubljani pokazal svojo kakovost, tudi v Atenah je igral dobro. Verjetno bo to tekma polna agresivnosti, z naše strani pa bo šlo tudi za potrditev karakterja, želje in nadaljevanja zgodbe s Kosova. Morali bomo biti mirni, osredotočeni, spoštljivi in imeti veliko dozo želje za dokazovanje," je poudaril Kek.

Dodal je, da je seveda dobro, da je za njimi zmaga, ampak je pametno tudi to, da se zavedaš, da je treba še marsikaj popraviti: "Zelo neumno bi bilo, da bi živeli na rezultatu iz Prištine. Pametni vzamejo tisto dobro in poskušajo popraviti tisto slabo. Butasti pa živijo na stari slavi. V športu je to lahko zelo hitro grenka izkušnja. Ampak kot pravim, mene ti fantje navdušujejo z razigranostjo in hkrati z zrelostjo."

Eden od teh je tudi praktično novinec v slovenski članski vrsti Sandi Lovrić, ki je bil podajalec pri edinem zadetku v Prištini. "Pomembno je, da smo proti Kosovu vzeli tri točke, bilo je veliko dobrega in tudi nekaj, kar moramo popraviti. Zdaj je že osredotočenost na naslednji tekmi. Pričakujem težak obračun, bo veliko borbe, bo zelo intenzivno. Moldavija je ekipa, ki je zelo disciplinirana. V vsak dvoboj bo treba iti stoodstotno. Bo težko, ampak smo pozitivni," je dejal Lovrić.


Moldavci bodo v ligi narodov prič igrali doma, saj so tekmo s Kosovom gostili v Italiji. Domači, ki so na lestvici Mednarodne nogometne zveze več kot sto mest za Slovenijo, ne bodo mogli računati na Vaeceslava Posmaca in nogometaša Celja Denisa Marandicija zaradi poškodbe gležnja, Kek pa bo v primerjavi s tekmo s Kosovom pogrešal kaznovanega Petra Stojanovića.

Kek je dejal, da ima nekaj težav tudi Miha Mevlja z zatečenim nartom. "Do jutri zvečer je še daleč. Sta pa Nemanja Mitrović in Jon Gorenc Stanković pokazala, da lahko igrata. Igrali bodo samo stoodstotni. Če ne bo mogel Mevlja, bo Mitrović," je pojasnil Kek.

Slovenija in Moldavija sta se sicer pomerili že septembra, takrat je zmagala prva z 1:0. Slovenci so sicer dobili tudi preostala medsebojna obračuna z Moldavci.

Slovenijo po tekmi z Moldavijo do konca čakata še Kosovo doma 15. novembra in Grčija v gosteh 18. novembra. Prvo mesto v skupini, kjer imata Slovenija in Grčija po sedem točk, Moldavija in Kosovo pa po eno, vodi v višjo ligo - ligo B.

Sredino tekmo bodo sodili Portugalci Joao Pinheiro, Tiago Jose Pereira Costa in Pedro Ribeiro.

Članki iz rubrike