Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ba
ba
0 09.10.2020 10:49:14

SRHLJIVKA slovenskih upov s hrvaškimi vrstniki. Bilo je 0:3 ...

Jurij Kodrun
Mladinska (U-19) reprezentanca je gostovala pri južnih sosedih.

Slovenska (U-19) mladinska reprezentanca je v Krapini odigrala naslednjo v nizu prijateljskih preizkušenj v okviru priprav na zadnjih krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnji mesec. Naši upi so se v Krapini s hrvaškimi vrstniki razšli z izidom 3:3, potem ko so po slabih 50 minutah imeli že tri gole prednosti. Dvakrat je v polno zadel Flakus Bosilj (33, 48), enkrat pa je bil uspešen Ostrc (26).
"Prva ura dvoboja je bila izvrstna. Igrali smo v izjemno visokem ritmu, bili veliko boljši in bi lahko vodili še z večjo razliko. Res pa je, da je bilo igrišče zelo težko, tako da so nekaterim igralcem v drugem polčasu pojenjale moči. Hrvati so z dolgimi žogami, vetrom v hrbet in nekaj spornimi sodniškimi odločitvami uspeli priti do izenačenja," je povedal selektor Agron Šalja in pristavil: "Videli smo, kako smo sposobni igrati proti kakovostni reprezentanci Hrvaške. Lahko jo nadigramo in premagamo, a obenem vidimo, da se lahko tekma hitro obrne v drugo smer, če nismo povsem osredotočeni. To kakovostni nasprotniki znajo izkoristiti, kaznovana je lahko vsaka napaka. Rezultatsko smo lahko zadovoljni, igrali smo v gosteh, imeli smo nekaj težav, saj smo igrali brez štirih standardnih igralcev, kar se zagotovo pozna. Na koncu sem zadovoljen, saj smo dobili vse odgovore pred elitnim krogom kvalifikacij."

Postava Slovenije: Jurca, Matko, Španring, Feratović (od 68. Kočar), Maher, Pečar (od 68. Koritnik), Urbančič (od 84. Pavlović), Prelec, Svetlin, Flakus Bosilj (od 84. Begić), Ostrc (od 84. Markuš).
Dejavna je bila tudi kadetska (U-17) selekcija; izbranci selektorja Tomaža Petroviča so se v Gradcu pomerili z Avstrijo, ki je zmagala z 1:0. 

Članki iz rubrike