Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.10.2020 10:06:44
Deli članek:

GROŽNJE S SMRTJO v Ljudskem vrtu po VEČNEM DERBIJU! Ne boste verjeli, kakšne so posledice

alesfevzer.com

Mariborčani so si po večnem derbiju pričakovano prislužili kazen, ampak ...

Nedeljski večni derbi v Ljudskem vrtu je postregel z dokaj klavrno podobo. Kakovost izvedbe varovancev trenerjev Maura Camoranesija in Dina Skenderja ni bila na želeni kakovostni ravni, marsikaj in še več pa se je dogajalo ob zelenici stadiona pod Kalvarijo. Marsikaj, kar se ne bi smelo, zato je bilo jasno, da bo 15-kratne prvake doletela kazen. Edino vprašanje je bilo, kako oster bo disciplinski sodnik NZS, medtem je tovrstnih ugibanj konec. Vijoličaste je oglobil s 3400 evri, a marsikdo je pričakoval oziroma bil prepričan, da bo precej strožji.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja več navijačev je Maribor kaznovan z 2400 evri. "Večkratno prižiganje bakel na tribuni, večkratno žaljivo in nekulturno izražanje do nasprotne ekipe," je pojasnil Boštjan Jeglič, ki je upošteval tudi predkaznovanost; dodatnih 1000 evrov bodo Štajerci odšteli za pomanjkljivo organizacijo tekme. "Navijači niso imeli pravice do vstopa na stadion, varnostniki/reditelji niso nadzirali vstopnih mest na stadion, z vstopom navijačev na stadion in njihovim vedenjem na njem pa so bile kršene priporočene smernice NIJZ glede preprečevanja okužbe z virusom covid-19. Organizator ni storil ničesar, da bi preprečil vnos pirotehničnih sredstev na stadion, navijači niso bili varnostno pregledani," je svojo odločitev utemeljil disciplinski sodnik NZS in razkril, da je bil prijavljen tudi uradni napovedovalec na stadionu Matjaž Šalamun, a je postopek zoper njega ustavljen.
Vse našteto drži in nikakršnega dvoma ni, da je kazen upravičena, ampak nekaj manjka, mar ne? Z nečim se Boštjan Jeglič ni ukvarjal. "Ubili vas bomo, mrtvi boste, zaklali vas bomo!" je po zadnjem žvižgu Damirja Skomine odmevalo na stadionu. Grozljivi vzkliki, ki vsakega z vsaj kančkom razuma zmrazijo, so bili namenjeni nogometašem Maribora. Grozili so jim lastni 'navijači', ki so si tako nedopustno ravnanje privoščili zgolj zato, ker so bili prikrajšani za veselje ob zmagi nad večnimi rivali. Nepojmljivo, nerazumljivo, nedopustno, toda disciplinski sodnik krovne nogometne organizacije se s tem ni ubadal. Kako to? "Najbrž tega delegat ni omenil v poročilu," se je odzval ugledni nogometni delavec, ko nas je zanimalo, kako je kaj takega mogoče. "Ampak tega si ne bi smel dovoliti," je še pristavil.
Prosim? Naloge delegata je opravljal sicer vedno pedantni Jože Rajh in vsekakor bi se mu lahko pripetilo, da je dogajanje po tekmi spregledal oziroma preslišal. Morda je takoj zavil pod vzhodno tribuno, morda je bilo krivo kaj drugega, ampak če tega ni v njegovem poročilu, to še ne pomeni, da se ni zgodilo. Ne sme pomeniti! O tem se je govorilo in pisalo v medijih, vse je mogoče zlahka preveriti. In prav tako zlahka bi lahko Jožef Rajh ukrepal naknadno. Ker (očitno) ni, bi to gotovo moral storiti disciplinski sodnik NZS, a tudi on se je (očitno) raje naredil slepega in gluhega (tako kot v klubskih pisarnah), kar nikakor ni dobro. Niti po naključju! Kakšno sporočilo je to? Mar je neprimerno, ali če hočete, kaznivo, le žaljenje nasprotnika, igralce ekipe, za katero stiskajo pesti, pa navijači lahko žalijo po mili volji in jim tudi grozijo? Celo s smrtjo! Ne, takšno sprenevedanje ne pelje nikamor in je lahko tudi zelo nevarno.