klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

sta
sta
1 02.03.2020 19:45:11

Euro 2020 in KORONAVIRUS? Uefa razkrila svoje stališče, SLOVENIJA v pričakovanju tekmecev

Reuters
Uefa bo v torek v Amsterdamu izvedla kongres in žreb skupin za ligo narodov. Je pa že v ponedeljek njen izvršni odbor razpravljal o vplivu koronavirusa na izvedbo letošnjega evropskega prvenstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Ukrepi za zdaj niso predvideni, saj bodo ti odvisni od nadaljnjih korakov vlad.

Na zasedanju naj bi se člani IO posvetovali o konkretnih ukrepih glede novega koronavirusa ali celo o drugih scenarijih za EP, je pred začetkom zasedanja poročala dpa. To je na sporedu med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, uvodno tekmo prvenstva pa bo gostil Rim.

Po zasedanju je tiskovni predstavnik Uefe Phil Townsend sporočil, da za zdaj ni predvidenih nobenih ukrepov ali sprememb načrtov glede EP, bo pa Uefa še naprej spremljala dogajanje, povezano s pojavom novega virusa. Pri tem je Townsend opozoril, da bodo odločilni ukrepi vlad. "Uradni organi so tisti, ki odločajo v tem primeru, ne Uefa. Ta je le krovna športna zveza. V stiku smo z uradnimi organi. Mi se bomo odzivali glede na odločitev lokalnih oblasti, ukrepali bomo glede na to, kar nam sporočijo," je še pojasnil Townsend in dodal, da je zveza v stiku tudi s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO).

Razprava naj bi se tako osredotočila predvsem na izvedbo dodatnih kvalifikacij, v katerih se bo 16 držav pomerilo za preostala štiri mesta na zaključnem turnirju. Te so na sporedu 26. in 31. marca, še poroča dpa.

Številne evropske države so se v zadnjih dneh kot del ukrepov za zajezitev virusa sars-covid-2 odločile za omejevanje dogodkov z večjim številom ljudi, tudi športna tekmovanja. V Italiji, predvsem na njenem severu, kjer je trenutno največje žarišče okužb z virusom v Evropi in veljajo najostrejši ukrepi, so zadnja dva konca tedna med drugim preložili več prvoligaških nogometnih tekem.

Tudi sicer je po svetu in v Evropi v preteklih dneh bilo preloženih več športnih dogodkov. Organizatorji dirk svetovnega prvenstva v motociklizmu so v zadnjih 24 urah med drugim prestavili uvodni dve preizkušnji, v Katarju in na Tajskem, na za zdaj nedoločen termin.

Zasedanje izvršnega odbora Uefe je bil uvod pred torkovim rednim letnim kongresom krovne zveze, ki bo v največjem nizozemskem mestu potekal dopoldne. Na njem bo zveza, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, pregledala poslovanje v preteklem letu in prihodnji finančni načrt.

Ob 18. uri bo nato izvedla še žreb lige narodov, na katerem bo Slovenija dobila tekmece v ligi C. Slovenija je v tretjem bobnu skupaj z Estonijo, Litvo in Luksemburgom. V njeni ligi bodo igrali še Grčija, Albanija, Črna gora, Gruzija (boben 1), Severna Makedonija, Kosovo, Belorusija, Ciper (boben 2), Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan in Moldavija (boben 4).

Članki iz rubrike