mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 26.11.2019 13:55:54

Stvar je postala ZELO RESNA, vmešal se bo celo ČEFERIN: Jutri sestanek Putina in Čeferina!

Nekdanji podpredsednik Evropske nogometne zveze Rus Vjačeslav Koloskov je za rusko tiskovno agencijo Tass zanikal možnosti, da v Rusiji zaradi nove prepovedi nastopanja na mednarodnih športnih tekmovanjih prihodnje leto ne bi izpeljali evropskega prvenstva v nogometu. Rusija je med prirediteljicami Eura 2020.

Posebna komisija Svetovne protidopinške agencije (Wada) je zaradi neupoštevanja dopinških pravil predlagala, da se ruskim športnikom tudi v naslednjih štirih letih prepove uradno nastopati na mednarodnih tekmovanjih. Wada bo o novem suspenzu Rusije odločala na seji izvršnega odbora v ponedeljek, 9. decembra, v Parizu in ga po napovedih potrdila.

Ruska športna javnost se ob tem sprašuje, kaj bo prihodnje leto z evropskim prvenstvom v nogometu, na katerem bo Rusija med prirediteljicami, če bo prepoved obveljala. Štiri tekme so namreč na koledarju v Sankt Peterburgu, tri v skupini in ena četrtfinalna.


A je nekdanji podpredsednik Uefe iz Rusije za državno tiskovno agencijo zagotovil, da so možnosti, da bi Rusija ostala brez tekem na Euru 2020, enake ničli.

"Ali obstaja možnost, da bi ruska nogometna reprezentanca izgubila pravico zaigrati na tem turnirju? Iskreno povedano, to vprašanje je retorično. Odločitev, ki jo bo Wada sprejela 9. decembra, ni v ničemer povezana z nogometom," je za Tass dejal Koloskov.

"Svetovna in evropska nogometna federacija, Fifa in Uefa, imata svoji komisiji za zdravstvena vprašanja in za boj proti dopingu ter svoj laboratorij. Obe organizaciji razpolagata s svojo celovito dokumentacijo o naših nogometaših. V skladu s pravili so dopinški testi obvezni za vsako tekmo pod okriljem teh dveh organizacij," je še dejal.

Agencija Tass je napovedala, da se bosta v sredo, 27. novembra, v Sankt Peterburgu sešla ruski predsednik Vladimir Putin in predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Putin pa se bo isti dan sešel tudi z izvršnim direktorjem Svetovnega gospodarskega foruma Klausom Schwabom.

Značke: doping, rusija, kazen

Članki iz rubrike