Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
26.11.2019 10:43:22
Deli članek:

MATJAŽ KEK o svojem varovancu: Veste kaj, takšni zapisi so me ZAČUDILI, ampak potem ...

Martin Metelko

Selektor slovenske izbrane vrste bo drevi spremljal (tudi) dvoboj Atalanta – Dinamo.

Navijači Dinama so na nogah. Na drevišnji preizkušnji lige prvakov proti Atalanti na San Siru jih bo svoje ljubljence spodbujalo kar 5000, na dvoboj pa bo pozoren tudi Matjaž Kek, saj bosta na igrišču dva njegova izbranca; Josip Iličić v domači zasedbi in Petar Stojanović v gostujoči.

"Bomo videli, kako bosta videti. Vem, da se je Iličić zaradi kazni v prvenstvu spočil in da je za reprezentanco v Varšavi igral odlično, Stojanović pa od poletja igra zelo dobro. Ujel je kontinuiteto iger na primerni ravni in zato so me začudili nekateri zapisi o njegovih slabih igrah. Toda z odlično predstavo na Rujevici proti Rijeki je tovrstne zapise demantiral in potrdil, da je dober igralec," je v pogovoru za Jutarnji list med drugim povedal Matjaž Kek.

In kateri več pomeni za svojo ekipo? "Oba imata pomembne vloge v svojih moštvih, toda oba sta le del zasedbe, sama ne moreta narediti ničesar. Menim, da bo v Milanu odločilnega pomena žrtvovanje posameznikov za interes ekipe. Tista, v kateri se bodo posamezniki več žrtvovali, bo v veliki prednosti. Ker ne igra Stojanović proti Iličiću, niti Pašalić proti Olmu, temveč Atalanta proti Dinamu," je odvrnil slovenski selektor.