Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

nu
nu
1 06.11.2019 15:55:06

Nekoč je 'MEDNOŽJE' pokazal MARIBORU, zdaj pa … Epilog ODMEVNE BITKE za bivšega asa Olimpije

www.alesfevzer.com
Issah Abass v boj za olimpijske igre.

V Afriki se bo v petek začel turnir narodov, toda ne za članske reprezentance, marveč za selekcije do 23 let. Turnir bo potekal v Egiptu, in sicer od 8. do 22. novembra, na njem bo nastopil tudi nogometaš z izkušnjami iz – Slovenije! V reprezentanco Gane je bil vpoklican Issah Abass, ki se ga še dobro spomnimo iz časov pri Olimpiji. Za Ljubljančane je odigral 54 tekem in zabil 17 golov, nato je lani poleti podpisal za Mainz. V Nemčiji se ni naigral, trenutno je kot posojen član nizozemskega Utrechta.

Vse lepo in prav, če se okrog Abassovega nastopa na turnirju ne bi dogajalo marsikaj. Njegov klub mu je namreč sprva celo prepovedal udeležbo. Tedaj se je govorilo, da zato, ker naj bi 21-letnika snubila celo – nizozemska zveza! To je bila le govorica, pa vendarle: še dodatno se je okrepila, ko je Utrecht v Gano sporočil, da Abassu ne bo dovolil zaigrati na omenjenem turnirju. No, ganski pritisk je na koncu obrodil sadove, tudi nogometaš naj bi poudaril, da ga zanima le igranje za Gano, in pri Utrechtu so na koncu tik pred začetkom turnirja le popustili.

"Presrečni smo, ker je Utrecht na koncu le privolil v to, da se nam Abass pridruži," zadovoljstva ne skriva ganski selektor Ibrahim Tanko. Gana si bo sicer v Egiptu poskušala priigrati nastop na naslednjih poletnih olimpijskih igrah. Na voljo bodo tri vozovnice.

abass gana
vszi

Članki iz rubrike