denis-avdić-show, miha-deželak, matej Svet24.si

VIDEO: Avdiću razložil od kod prihajajo otroci

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

Severina Svet24.si

Severina razkrila, da ve, kdo je objavil posnetek ...

trenirka, reševanje-v-gorah, triglav, športni-copati, podhlajen Svet24.si

FOTO: Tujec tako (ne)opremljen na Triglav, sledili...

magdalena Dobra karma

»Magdalena, kdo si ti? Kaj si ti?«

žagar, arnej Njena.si

Tanja in Arnej presenetila z razkritjem!

kmetija2019 Njena.si

Jan nam je razkril, kaj se dogaja med njima

nu
nu
1 06.11.2019 15:55:06

Nekoč je 'MEDNOŽJE' pokazal MARIBORU, zdaj pa … Epilog ODMEVNE BITKE za bivšega asa Olimpije

www.alesfevzer.com
Issah Abass v boj za olimpijske igre.

V Afriki se bo v petek začel turnir narodov, toda ne za članske reprezentance, marveč za selekcije do 23 let. Turnir bo potekal v Egiptu, in sicer od 8. do 22. novembra, na njem bo nastopil tudi nogometaš z izkušnjami iz – Slovenije! V reprezentanco Gane je bil vpoklican Issah Abass, ki se ga še dobro spomnimo iz časov pri Olimpiji. Za Ljubljančane je odigral 54 tekem in zabil 17 golov, nato je lani poleti podpisal za Mainz. V Nemčiji se ni naigral, trenutno je kot posojen član nizozemskega Utrechta.

Vse lepo in prav, če se okrog Abassovega nastopa na turnirju ne bi dogajalo marsikaj. Njegov klub mu je namreč sprva celo prepovedal udeležbo. Tedaj se je govorilo, da zato, ker naj bi 21-letnika snubila celo – nizozemska zveza! To je bila le govorica, pa vendarle: še dodatno se je okrepila, ko je Utrecht v Gano sporočil, da Abassu ne bo dovolil zaigrati na omenjenem turnirju. No, ganski pritisk je na koncu obrodil sadove, tudi nogometaš naj bi poudaril, da ga zanima le igranje za Gano, in pri Utrechtu so na koncu tik pred začetkom turnirja le popustili.

"Presrečni smo, ker je Utrecht na koncu le privolil v to, da se nam Abass pridruži," zadovoljstva ne skriva ganski selektor Ibrahim Tanko. Gana si bo sicer v Egiptu poskušala priigrati nastop na naslednjih poletnih olimpijskih igrah. Na voljo bodo tri vozovnice.

abass gana
vszi

Članki iz rubrike