mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 06.11.2019 15:55:06

Nekoč je 'MEDNOŽJE' pokazal MARIBORU, zdaj pa … Epilog ODMEVNE BITKE za bivšega asa Olimpije

www.alesfevzer.com
Issah Abass v boj za olimpijske igre.

V Afriki se bo v petek začel turnir narodov, toda ne za članske reprezentance, marveč za selekcije do 23 let. Turnir bo potekal v Egiptu, in sicer od 8. do 22. novembra, na njem bo nastopil tudi nogometaš z izkušnjami iz – Slovenije! V reprezentanco Gane je bil vpoklican Issah Abass, ki se ga še dobro spomnimo iz časov pri Olimpiji. Za Ljubljančane je odigral 54 tekem in zabil 17 golov, nato je lani poleti podpisal za Mainz. V Nemčiji se ni naigral, trenutno je kot posojen član nizozemskega Utrechta.

Vse lepo in prav, če se okrog Abassovega nastopa na turnirju ne bi dogajalo marsikaj. Njegov klub mu je namreč sprva celo prepovedal udeležbo. Tedaj se je govorilo, da zato, ker naj bi 21-letnika snubila celo – nizozemska zveza! To je bila le govorica, pa vendarle: še dodatno se je okrepila, ko je Utrecht v Gano sporočil, da Abassu ne bo dovolil zaigrati na omenjenem turnirju. No, ganski pritisk je na koncu obrodil sadove, tudi nogometaš naj bi poudaril, da ga zanima le igranje za Gano, in pri Utrechtu so na koncu tik pred začetkom turnirja le popustili.

"Presrečni smo, ker je Utrecht na koncu le privolil v to, da se nam Abass pridruži," zadovoljstva ne skriva ganski selektor Ibrahim Tanko. Gana si bo sicer v Egiptu poskušala priigrati nastop na naslednjih poletnih olimpijskih igrah. Na voljo bodo tri vozovnice.

abass gana
vszi

Članki iz rubrike