Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

nu
nu
4 06.11.2019 14:02:08

Nekdanji zvezdnik Maribora se boji PROPADA in KONCA Olimpije: Če predsednik gre ...

Jurij Kodrun
Bi se lahko Olimpiji zgodilo tisto najhujše?

Se še spomnite Danijela Brezića, nekdanjega nogometaša številnih slovenskih prvoligašev, ki je blestel predvsem v dresu Maribora? Danes upokojeni nogometaš je za Večer spregovoril o izjemno izenačenem državnem prvenstvu, o njegovem Mariboru in njegovi Muri - navsezadnje je Prekmurec, ki je svojo kariero začel pri črno-belih, nosil pa je tudi drese Rudarja, Celja, Domžal in Interblocka - ter podal nekaj zelo zanimivih razmišljanj. 

"Super, imamo prvenstvo, ki zna biti zanimivo do konca, to je odločilnega pomena za naš nogomet, da ni vse jasno že po desetih krogih. Mura je na odlični poti. Ima - ekipo. To je delo Anteja Šimundže. Ekipo je sestavil iz skoraj nepoznanih nogometašev, ki se sijajno razvijajo, ni to le tisto 'kupim dobrega in ga imam'. Poglejte Marošo, kje je bil pred tremi, štirimi leti? Okej, moj prijatelj je, ampak vseeno smem reči, da je zdaj eden najboljših napadalcev lige. Ja, Mura bo moštvo presenečenja," je recimo pohvalil Muro. 

In spregovoril še o preostalih treh klubih, ki krojijo vrh slovenske lestvice. "Da je vzdržal toliko krogov, je dokaz kakovosti. Ampak ko se 'mrtvi štejejo', kot temu rečemo, bo zanj malo težje. Ko bodo proti Aluminiju vsi šli 'na polno', kot gredo proti Mariboru, še proti Olimpiji se mi zdi, da ne gredo tako, bo drugače," je svoje razmišljanje o Kidričanih predstavil Brezić. 

Pa Olimpija? "Vrhunsko moštvo, preveč odvisno od ene osebe. Če gre predsednik s svojim denarjem, je lahko tam spet peta liga," se boji črnega konca Ljubljančanov. "Najbolj stabilen klub, tudi zato največji favorit. Dokaz, kaj pomeni, da nisi odvisen od le enega vira denarja, če se vrnem k primerjavi z Olimpijo. Ta četveroboj bi Maribor moral dobiti. A razumite me, vse to je dandanes pogled od daleč, s sedežne garniture," je ocenil še Maribor. 

Članki iz rubrike