Michael Schumacher Svet24.si

Veselje številnih razblinila ta vest

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

2_Nuša Rojs Svet24.si

Je našla zamenjavo za sanjskega moškega, potem ...

Milan Kučan Svet24.si

Miti in resnice o Kučanovem klanu

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

liam payne Najstnica.si

Liam Payne obiskuje psihologa

adrijana in monika Njena.si

Kmetici ujeti med nagajivim poljubljanjem!

am
am
16 22.10.2019 12:00:15

Zadovoljen sem, da se SLOVENIJA ni uvrstila na Euro! SRAMOTEN nastop POLITIKA trese državo! (video)

Resnično neverjeten dogodek na Dnevih Olimpijskega komiteja Slovenije.

V okviru dogajanja v Portorožu so v ponedeljek popoldne podpisali pogodbe s kandidati za olimpijsko reprezentanco, ki bo Slovenijo predstavljala na hitro bližajočih se olimpijskih igrah v Tokiu. Ob tem potekajo tudi razne predstavitve in okrogle mize, predstavili pa so tudi slovensko hišo, ki jo bo OKS po vzoru na zimske olimpijske igre v Južni Koreji leta 2018 postavil in vodil v sodelovanju s slovensko državo. To predstavlja državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti. 

V svojem govoru je ta nekdanji atlet in politik iz vrst stranke SMC spregovoril tudi o razdelitvi denarja v slovenskem športu in pri tem resnično šokiral. "Zdaj bom rekel nekaj bogokletnega  pa mi zamerite, če želite," je začel del svojega nastopa, ki je močno pretresel slovenske športe in še bolj nogometne kroge. "Po eni strani sem pravzaprav kar zadovoljen, da se slovenska nogometna reprezentanca ni uvrstila na evropsko prvenstvo," je dejal. In  da  prav ste prebrali. 

"Zakaj? Zato, ker se mi zdi  pa verjamem, da se ne motim , da gre po tem, ko pridemo na takšno tekmovanje v nogometu, ogromno sponzorskega denarja  tudi tistega, ki bi morda našlo to težko pot do drugih panog in disciplin  v nogomet. Ker je medijsko tako izpostavljen. Ker mislimo, da moramo biti tudi mi tako agresivni v tej promociji nogometa in tako naprej," je razlagal Cantarutti, ki je torej javno in odkrito poudarjal svoje zadovoljstvo, da bo nogomet ostal brez prihodkov, ki bi jih pomenil Euro. 

"Tukaj sem malce kritičen do nogometa, ampak mislim, da je to lahko dvorezen meč za vse ostale športe, o katerih govorimo in v katerih smo res vrhunski. Tudi znotraj tega lahko včasih naredimo kakšen tehten premislek, pa rečemo, aha, mogoče pa je bolj vredno, da ta kolač enakovredno razdelimo," je še poudaril in pri tem verjetno pozabil, da bi bil ves ta denar, ki bi se obračal v primeru slovenske uvrstitve na Euro, koristen za vse. Še posebej za Slovenijo kot tako. Da ne govorimo o promociji, za katero je gospod zadolžen in na področju katere se z nogometom ne more niti primerjati nič. 

Resnično neverjetno in v marsikateri državi zagotovo vredno radikalnih rezov, radikalnih potez, odstopov in odstavitev. Sploh zato, ker tako neposreden vpliv na tako pomembne zadeve ni bil izrečen za kakšnim točilnim pultom, temveč na mestu, na položaju in na dogodku, kjer bi kaj takega moralo biti nedopustno. Jasno, v Sloveniji se ni zgodilo še nič in realno tudi ne verjamemo, da bi se lahko  bodo pa vse razsežnosti tega nastopa predstavljene v jutrišnji tiskani številki Ekipe SN.  

Do takrat pa si lahko o vsem skupaj mnenje ustvarite tudi sami z ogledom spodnjega posnetka. Če vam ga ne prikaže, ga najdete na tej povezavi. 

Značke: slovenia, euro, cantarutti

Članki iz rubrike