Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.10.2019 09:52:47
Deli članek:

Dovolj izgovorov! Angleški novinar ŠOKIRAL Guardiolo, o tem pogovoru govorijo VSI!

Angleški novinar ima dovolj izgovorov trenerja Manchester Cityja.

Španski strateg je z Manchester Cityjem v treh sezonah osvojil vse, kar se je v domačem prvenstvu osvojiti dalo, do zdaj pa se mu je uspešno izmikala liga prvakov. Kljub večstomilijonskim vložkom si Pep Guardiola še zmeraj ni uspel pokoriti Evrope, tudi za letošnjo sezono pa je že napovedal, da njegova ekipa še ni pripravljena.

Pred današnjo tekmo z Atalanto je imel eden od britanskih novinarjev dovolj tovrstnih izgovorov, Guardioli je postavil zelo neposredno vprašanje. "Če še zmeraj niste pripravljeni osvojiti lige prvakov, kdaj boste? Morda spomladi? Drugo leto?" je spraševal novinar Guardiana Joe Jackson in dobil kratek odgovor. "Ne vem, James," je komaj izustil Španec, ki je za nameček izgovoril napačno ime novinarja. Ta se ni zaustavil in bil še bolj jasen. "To sprašujem, ker je bilo vloženega veliko denarja, vsako leto pa pravite enako. Malce je čudno, da mislite, da City ni pripravljen na zmago v ligi prvakov."

Tokrat se je Guardiola malce bolj potrudil, a konkretnega odgovora še zmeraj ni podal. "Na to vprašanje sem odgovarjal prvič, ko sem prišel sem. Vsakokrat do zdaj sem imel enako mnenje, to se ni spremenilo. Potrudili se bomo, želimo si osvojiti ligo prvakov, a ne vem, kdo bo na koncu zmagal. Če bomo zmagali, bomo veseli, če nam ne bo uspelo, pa bomo spet poskusili naslednjo sezono. To je vse," je Guardiola odgovoril domačim medijem, ki so prepričani, da bi moral City po takšni prevladi v angleškem nogometu precej več pokazati tudi v Evropi.