Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 16.10.2019 12:14:47

Mandarić zaradi DROBIŽA iz rok izpustil DRAGULJ, ki navdušuje: Je DRUGI STRELEC kvalifikacij, igra pa ... (video)

vszi
Mladi član Domžal vse bolj opozarja nase.

V Slovenijo je prišel že pri dvanajstih, sprva je igral za Olimpijo, potem je, ker mu zmaji niso želeli dati povišice, za katero je prosil zaradi težke družinske situacije, odšel v Domžale. In zdaj vedno bolj dokazuje, da je nogometaš, ki obeta ogromno. Emir Saitoski blesti tako na klubski sceni kot tudi v reprezentančnem dresu Severne Makedonije. V tej sezoni je za kadetsko ekipo Domžal odigral šest tekem in zabil štiri gole. Štirikrat se je med strelce vpisal tudi v kvalifikacijah za Euro U-17, kar ga uvršča celo na drugo mesto lestvice. In to celotnih kvalifikacij!

Šele 16-letni krilni napadalec je za štiri gole potreboval le tri tekme. Proti Poljski je zaradi želodčnih težav odigral le 17 minut, a vseeno zadel. Proti Belgiji je dobil 33 minut in se prav tako vpisal med strelce. Proti Liechtensteinu je igral od prve do zadnje minute, veselil se je dveh zadetkov.



Ob tem je zanimivo, da se je v preteklosti Igor Benedejčič, ko je bil še selektor kadetske reprezentance, trudil, da bi Saitoski dobil slovenski potni list. Že tedaj je v njem videl nogometaša z reprezentančnim potencialom., a v nameri ni uspel in Saitoski se je odločil, da bo zaigral za reprezentanco države, v kateri se je rodil.

V prilogi si oglejte enega od nogometaševih zdajšnjih reprezentančnih zadetkov, ki je resnično prava mojstrovina. Če vam ga ne prikaže, si ga oglejte tukaj.

Članki iz rubrike