phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

goran-jurenec Njena.si

Sanjski moški: To so rezultati vsakodnevnih ...

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

nu
nu
0 21.09.2019 09:26:03

SLOVENIJA na SP v nogometu 2022? V Ljubljani bodo določili sistem kvalifikacij, Sloveniji pa ...

Aleksander Čeferin
Grega Wernig
Ljubljana bo v torek gostila zasedanje izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa).

Člani IO na čelu s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom bodo v hotelu Intercontinental dodeljevali organizacijo nekaterih velikih tekem oziroma tekmovanj, hkrati pa bodo z nogometnim festivalom zagnali projekt nogometa v šolah.

Seveda pa je eno od glavnih vprašanj, kaj storiti s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2022 v Katarju.

Evropa oziroma Uefa, če smo natančni, mora kakopak vzpostaviti sistem kvalifikacij, iz katerih se bo 13 reprezentanc uvrstilo na svetovno prvenstvo.

Obstaja pa možnost, da se sistem kvalifikacij ne bo pretirano zamenjal in da bodo imele v njih možnosti za nastop na največjem nogometnem tekmovanju tudi reprezentance iz lige narodov. 

Tam Slovenija po izpadu v zadnjo skupino (D) namreč nastopa z reprezentancami, ki se sicer ne morejo prebiti na veliko tekmovanje prek običajnih kvalifikacij. 

Vsaj po poročanju nekaterih tujih medijev Uefa ne bo opustila lige narodov, kar pomeni, da bo imela tudi Slovenija nekaj možnosti, da se prek te skupine, v kateri bo izraziti favorit, sploh po preobratu v formi in dojemanju reprezentance, odkar je slednjo prevzel Matjaž Kek.

Slovenija je tako pred zadnjimi štirimi tekmami v kvalifikacijah za Euro 2020 v zelo dobrem položaju, po torku pa bomo videli, kakšno izhodišče bo imela v kvalifikacijah za SP leta 2022, tako prek običajne poti kot prek pokala narodov. 

Članki iz rubrike