miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

nu
nu
3 09.09.2019 10:07:26

Izjemno RAZKRITJE Jasmina KURTIĆA: JOJO mi je pomagal, ko nisem imel NIČESAR, dajal mi je ...

Nepogrešljivi član zvezne vrste reprezentance Slovenije Jasmin Kurtić je izlil dušo v čustvenem intervjuju.

Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN so v posebni rubriki Povabilo na kavo tokrat gostili dolgoletnega člana slovenske reprezentance Jasmina Kurtića, ki ima pri tridesetih letih za sabo izjemno življenjsko zgodbo. 

Eno najtežjih, a hkrati najbolj vznemirljivih obdobij zanj je bila selitev v Palermo po le nekaj mesecih igranja za Gorico. V Novi Gorici se mu je življenje obrnilo na glavo, takratni športni direktor kluba Uroš Dovžak mu je namreč predstavil Amirja Ružniča, trenutno najbolj priznanega slovenskega agenta. Z morebitnim prestopom in odhodom v tujino si v tistem trenutku ni želel beliti glave, zavedal se je, da je pred njim ogromno dokazovanja. A nato je sledila zgodba, ki jo je Jasmin označil za čudno. "Po domači tekmi z Nafto smo imeli dva prosta dneva in odločil sem se, da se bom odpeljal domov v Belo krajino. Prišel sem do Semiča, ko me je poklical Amir in mi dejal: 'Kurta, obrni se, podpisala bova za Palermo.' Najprej sem mislil, da se šali, nato pa je vztrajal, da je vse to res. Takoj sem se obrnil in se odpeljal nazaj v Novo Gorico, med vožnjo se mi je v glavi odvrtel celoten film. Od Kanižarice, Bele krajine, službe … Ko sem podpisal in sem se vračal domov, sem skoraj vso pot jokal od sreče," je razlagal s tresočim glasom in solznimi očmi.

V Palermu je spoznal Josipa Iličića, ki je le nekaj mesecev prej skupaj z Amirjem Bačinovićem prestopil v ta klub. In prav Jojo je bil tisti, ki mu je že v prvem trenutku priskočil na pomoč in s katerim je spletel izjemno prijateljstvo, ki traja še danes. "Z Josipom sva se takoj ujela, res mi je neizmerno pomagal. Ko sem prišel v Palermo, nisem imel ničesar. Dajal mi je obleke, trenirke, veliko časa sem preživel pri njem," je razlagal in dodal: "Nisva tiste vrste prijatelja, ki bi se klicala vsak dan, ki bi si ves čas dopisovala, ampak res se z veseljem vidiva. Še posebej zdaj, ko imava oba družine."

Članki iz rubrike