Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.09.2019 11:52:23
Deli članek:

VID BELEC o ŠOKU, ki ga je doživel v Sloveniji: Mislim, da sem bil EDINI ...

Jurij Kodrun

Reprezentančni vratar se nadvse dobro zaveda zahtevnosti naloge proti Poljski.

Vid Belec se je v novi sezoni lotil novega izziva v novi državi. Iz Italije se je preselil na Ciper, kjer je okrepil ekipo Apoela, zdaj pa ima v Nikoziji status posojenega igralca Sampdorie. Na razdeljenem otoku se je znašel zelo dobro. "Hitro sem se privadil na tamkajšnje okolje in tudi na visoke temperature – okrog 40 stopinj Celzija –, ki mi ne povzročajo pretiranih preglavic. Mislil sem, da bo težje, a ko vsak dan treniraš, se na to pač navadiš. Moraš se," je povedal 29-letni mariborski čuvaj mreže in smehljaje razkril, da je ob prihodu na priprave doživel manjši temperaturni šok. "Veste kaj, ob vrnitvi v Slovenijo mi je zdaj tukaj kar malce hladno. Mislim, da sem bil v ponedeljek zjutraj edini v reprezentanci, ki je iz hotelske sobe prišel v vetrovki."


Apoel ciprskega prvenstva še ni začel, zato pa so za njim kvalifikacije za ligo prvakov, v katerih je bil Ajax v zadnjem krogu previsoka ovira; v Nikoziji je bilo 0:0, v Amsterdamu pa so gostitelji slavili z 2:0. "Vedeli smo, kaj nas čaka, kakšna bodo razmerja moči na igrišču, toda v drugem polčasu domačega dvoboja smo imeli nekaj priložnosti in morda dobili občutek, da bi nam lahko uspelo kaj več. A povratni obračun je razkril kakovost Ajaxa, praktično smo bili brez možnosti. Prisiljeni smo se bili zgolj braniti, da bi tako dobili čim manj golov. Hkrati smo upali, da se nam bo ponudila priložnost za kakšen protinapad, da bomo imeli kakšno prekinitev, vendar nismo dočakali ničesar od tega," je bil iskren Vid Belec in dodal: "Najpomembnejše je vendarle to, da smo si že prej zagotovili skupinski del lige Europa. Jesen v Evropi je bila glavni cilj."

Osnovni cilj izbrane vrste pa je v petek v Stožicah premagati Poljake. "Na tekmo se moramo odlično pripraviti, da bomo v vsakem trenutku vedeli, kaj naj naredimo na igrišču. Vsekakor menim, da imamo možnosti za želeni dosežek. Proti tako odličnim zasedbam smo že znali odigrati na pravšnji ravni, z jasno izraženo strategijo, v kateri je temelj dobro branjenje ob prežanju na priložnost za protinapade."

Za slovensko obrambo ni ravno obetavno, da je Robert Lewandowski že v odlični formi. Zvezdnik Bayerna trese mreže kot za stavo, na uvodnih treh preizkušnjah nemškega prvenstva je v polno zadel že šestkrat. "Saj vedno trese," je globoko vzdihnil Vid Belec. "Nevarnih igralcev je še kar nekaj, in kot sem že rekel, se moramo ustrezno pripraviti. Storiti moramo vse, da bi onemogočili najnevarnejša poljska orožja, obenem bo treba izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile."