Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.09.2019 08:30:46
Deli članek:

VISOK STANDARD! Izbranec MATJAŽA KEKA vsako jutro za KAVO ODŠTEJE od 4 do 6 EVROV

alesfevzer.com

Slovenski reprezentant se je prisiljen navaditi na visoke cene.

Poleti se je zdelo, da bo Denis Popović podaljšal sodelovanje z Orenburgom, toda naposled je Rusijo zamenjal za Švico in si nadel dres Züricha. "Kmalu sem spoznal, da sem se preselil v lepo državo in v res lepo mesto. Zelo je urejeno, tako kot klub, in s svojo odločitvijo sem zadovoljen," je povedal 29-letni celjski vezist, ki pa se je kakopak hitro prepričal tudi o tem, da je Švica nadvse draga. "Hja, standard je visok in hitro sem se lahko ugotovil, zakaj je Zürich eno od najdražjih mest na svetu. Če si hočeš zjutraj denimo privoščiti najbolj osnovno kavo, te to stane med štiri in šest frankov. V trgovinah so cene malce višje kot pri nas, restavracije pa so ekstremno drage. Ampak na to sem se navadil, se prilagodil in z življenjem v Zürichu sem nadvse zadovoljen," je pristavil Denis Popović, ki si slačilnico deli s še enim Slovencem Blažem Kramarjem.


Kljub njegovemu odhodu pa je slovenski pridih ostal tudi v Orenburgu, kjer ga je nasledil Žiga Škoflek. Morda tudi na priporočilo izbranca Matjaža Keka? "Klicali so me iz kluba in me spraševali o njem. Seveda sem jim povedal vse najboljše, veliko pozitivnega, čeprav ..." se je nasmejal član švicarskega prvoligaša. Čeprav kaj? "Čeprav ga, če sem povsem iskren, ne poznam najbolje," se je odzval standardni člen udarne enajsterice Züricha. Na dozdajšnjih šestih preizkušnjah ima polno minutažo, kar je prav gotovo razlog za zadovoljstvo, toda … "Rezultati še malce šepajo. Niso takšni, kot si želimo, a seveda verjamem, da bo v nadaljevanju sezone bolje." Njegova ekipa ima po šestih krogih le eno zmago, dvakrat je igrala neodločeno in trikrat izgubila, kar je dovolj zgolj za osmo mesto na lestvici; slabši izkupiček imata le dve moštvi.


Denis Popović seveda odlično pozna petkovega tekmeca v Stožicah, saj je na Poljskem preživel tri leta. "Popolnoma jasno je, da gre za izjemno reprezentanco s številnimi igralci na najvišji ravni. O tem ni niti najmanjšega dvoma, toda igramo doma, pred svojimi navijači, in pričakujem polne tribune. Da v teh dneh le ne bi imeli težav s poškodbami; to bi bilo izjemnega pomena in prepričan sem, da lahko uresničimo svoj namen in zmagamo. Verjamemo v svoje sposobnosti, ob pravem pristopu, ki ne sme biti vprašljiv, se nimamo česa bati."