natalia in charlie Odkrito.si

Ko pred kamerami preskakujejo ljubezenske iskrice ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 21. avgusta

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

predlog pokrajin Svet24.si

Past načrtovane ustanovitve regij: razbohotenje ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

jani pavec 1 Njena.si

Jani Pavec spet postal očka

nu
nu
1 07.08.2019 12:18:17

POZOR! Dalmatinci oprezajo po slovenskem dvorišču: "Matjaž, bi vi prevzeli naš Hajduk?"

sn
Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek na Hrvaškem uživa veliko spoštovanje.

Na trenerski seminar v Splitu je nekdanjega stratega Rijeke povabil organizator dogodka Ivan Gudelj. Mariborčan je 400 trenerjem predaval na temo ključnih izhodišč v delu trenerja - selektorja. Kek se je še posebej toplo pozdravil s Stipejem Balajićem, s katerim si je delil mariborsko slačilnico. "Lažje je bilo priti na stadion pred 25 tisoč ljudi kot pa tu pred vas," je za začetek dejal Mariborčan. In potem dodal: "Ne vem, kako ste se spomnili name. Vendar, v čast mi je, da sem tukaj."

Hrvaški novinarji so hitro izbrskali podatek, da Hajduk v času, ko je Kek vodil Rijeko, ni uspel premagati ekipe s Kvarnerja kar sedem let in pol. Na srečo zdajšnjega stratega dalmatinskega ponosa Damirja Burića, Keka več ni na Reki. "Rekel sem že, da se mora Hajduk bolj ukvarjati sam s sabo. To je institucija, ki si zasluži boljši rezultat. Ampak, da ne bom preveč pametoval, obstajajo odgovorni ljudje, ki gotovo vedo, kaj je treba storiti. Sicer pa sem vedno rad gostoval na Poljudu, vedno sem imel velik motiv, tu je bilo vedno odlično vzdušje. Ne vem zakaj, ampak Poljud v meni vedno prebudi nekaj več," je domačinom pihal na dušo slovenski selektor.

In ti so se mu prisrčno zahvalili z darilom in ga pozvali, naj vendarle nekega dne sede na klop Hajduka. Kek je bil blizu temu že leta 2011, a do dogovora na koncu ni prišlo. Ko so ga neposredno vprašali, kaj bi storil, če bi poziv iz Splita spet prišel, je slovenski trener kratko in v svojem slogu odvrnil: "Hajduk? Hvala, ker ste me poslušali. To je bilo vse od mene ... ha, ha, ha."

Značke: matjaž-kek, hajduk

Članki iz rubrike