mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
3 07.08.2019 11:42:45

VELIKO RAZKRITJE! Ne boste verjeli, kje IN KAKO je okreval Luka Zahović ter KDO JE PLAČAL!

Jurij Kodrun
Bilo je 10. junija, ko je slovenska izbrana vrsta gostovala v Rigi in z zmago s 5:0 dobila prepotreben veter v jadra pred jesenskim nadaljevanjem kvalifikacij za Euro 2020. V končnici dvoboja je selektor Matjaž Kek na igrišče poslal tudi Luko Zahovića, bržčas pa si ni nihče predstavljal, da je bila to tudi zadnja tekma, ki jo je 23-letni napadalec odigral. Od takrat ni stopil na igrišče ...

Na tako črn scenarij dvakratni zaporedni strelec na prvoligaškem prizorišču gotovo ni pomislil niti v najhujših nočnih morah, toda stvarnost je takšna, da preglavice s poškodbo adduktorja niso bile tako nedolžne, kot se je morda zdelo v prvem trenutku. Oddih po reprezentančnih obveznostih ni dosegel namena in po vrnitvi v klub mu ni preostalo drugega, kot da se je lotil terapij. Hkrati je poskušal telesno pripravljenost ohranjati s samostojno in prilagojeno vadbo, zdaj je na prisilnem počitku že skoraj cela dva meseca. Kljub vsemu pa vse kaže, da bo vendarle kmalu spet na zelenici.


»Luka se je v nedeljo oglasil s terapij, ki jih opravlja. Novice so zelo pozitivne. Dela že na igrišču in stanje je bistveno boljše. V glasu sem slišal, da je končno po dolgem času viden napredek. Po njegovih besedah upa, da bo v sredo, ko se vrne v klub, nared za trening in za tekme, tako da se bo kmalu vrnil,« je na včerajšnji tiskovni konferenci pred tekmo z Rosenborgom razkril Darko Milanič.

Ob tem pa je nadvse zanimivo, kje je napadalec, ki je do zdaj v vijoličastem dresu odigral 162 tekem in dosegel 71 golov, opravljal terapije. Vsaj v zadnjem času oziroma tednu. Odpotoval je na Kitajsko, za kar je v dogovoru s klubom poskrbela (in plačala) njegova menedžerska agencija, ki ima neizmerno zaupanje v zdravniško službo tamkajšnjega prvoligaškega kluba Shanghai SIPG, ki je po 21 prvenstvenih krogih na tretjem mestu na lestvici. V Šanghaju je bil mariborski strelec sedem dni pod budnim nadzorom strokovnjakov, ki so skrbeli za okrevanje in izboljšanje telesne pripravljenosti, včeraj pozno popoldne pa se je Luka Zahović vrnil v štajersko prestolnico. Menda se počuti zelo dobro, in če bo vse potekalo po predvidevanjih oziroma če ne bo dodatnih zapletov, bi utegnil nekaj minut zaigrati že na sobotni prvenstveni preizkušnji proti Taboru.

Značke: maribor, zahović

Članki iz rubrike