Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 24.06.2019 07:14:03

Svet se smeji Messiju, to je bilo SLABO: Zvezdnik Barcelone kot popoln začetnik žogo poslal v 'vesolje'! (video)

Reuters
Na južnoameriškem nogometnem prvenstvu v Braziliji so odigrali zadnji tekmi predtekmovanja v skupini B. V Porto Alegreju je Argentina premagala Katar z 2:0 (1:0) za preboj v četrtfinale. V Salvadorju je Kolumbija odpravila Paragvaj z 1:0 (1:0) in potrdila prvo mesto v skupini, poraz Paragvaja pa je šel na roko tudi Argentini.

Albiceleste so se reševali proti azijskim prvakom iz Katarja, ki na tekmovanju nastopajo s posebnim povabilom. S 14 naslovi najboljša reprezentanca v zgodovini tekmovanja je po napaki katarske obrambe že v 4. minuti prišla v vodstvo, ko je žogo prestregel in jo v gol poslal Lautaro Martinez.

Argentinci so imeli tudi v nadaljevanju več zrelejših priložnosti, vendar so bili zelo nevarni tudi Katarci. Prav v zadnji minuti prvega dela je vratnico s prostega strela zadel Bassam Al-Rawi. Podobna igra se je odvijala tudi v drugem polčasu, le da je v zaključku ritem igre vse bolj padal, presekal pa je vse skupaj Sergio Agüero z drugim golom na tekmi v 81. minuti. Še pred zadetkom Agüera je navijače Argentine razočaral prvi zvezdnik Argentine Lionel Messi, ki je zgrešil praktično nemogoče. Njegov poskus iz 73. minute, ki je končal visoko pod nebom, si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku.

Argentina s superzvednikom Lionelom Messijem si je reševala kožo prav v tem zadnjem obračunu skupinskega dela, pred katerim je imela z zgolj eno točko iz dveh tekem ter bila na dnu skupine. Gavči so uvodno tekmo prvenstva v brazilskem Salvadorju proti Kolumbiji izgubili z 0:2, za remi 1:1 proti Paragvaju pa je za izenačenje z enajstmetrovke zadel Messi.



Točko je imel tudi Katar, Paragvaj pa je bil po dveh remijih presenetljivo drugi za vodilno Kolumbijo. Slednja je ostala prva tudi po zadnjem krogu, na drugo mesto pa se je povzpela Argentina.

V soboto so gostitelji Brazilci v Sao Paulu nadigrali Peru s 5:0, zasedli prvo mesto v skupini in potrdili četrtfinale. Venezuelci so v Belo Horizonteju ugnali Bolivijo s 3:1 in imajo na drugem mestu lestvice dve točki manj od Brazilije.

V četrtfinale se prebijejo prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni. Iz skupine C si je nadaljevanje turnirja že zagotovi branilec naslova Čile.

Članki iz rubrike